Barcelona

Enduriment en les penes als trilers de la Rambla

La proliferació de trilers a la Rambla ha portat a un enduriment del Codi Penal, que, finalment, preveu penes de presó per als inculpats. La policia veu amb bons ulls aquesta mesura; els trilers es defensen amb el pretext que qui juga és perquè vol.

Actualitzat
Una caixa de cartró fent de taula, tres cassoletes i una boleta. Davant d'ells, una multitud encuriosida; darrere, un hàbil triler.

Aquesta escena representa un fresc de l'essència de la Rambla de Barcelona: el turisme, l'espectacle i la picaresca. Un quadre en el qual els protagonistes no sempre queden satisfets amb el retrat final.

I és que la gràcia del joc rau en el fet que el que hi participa no guanyarà mai. D'això se n'ocupa l'hàbil triler, gat vell, i el conjunt de ganxos de què disposa entre la multitud. Uns simulen interès, com si fossin passerells que no han jugat mai i que sempre guanyen davant els ulls dels turistes encuriosits; d'altres vigilen la presència policial a la zona, multiplicada en els últims anys.

A la impotència dels turistes estafats també s'hi afegia la de la policia, que veia com els detinguts eren posats en llibertat al cap de poques hores. Fins fa poc, el Codi Penal únicament castigava els trilers de falta administrativa; ara les tornes han canviat, ja que la llei permet acusar-los de pertinença a un grup criminal organitzat, i endurir així les penes. Les sentències, però, no han arribat a produir-se. Encara.

Baixem per la Rambla. Una caixa de cartró fent de taula, tres cassoletes i una boleta. Davant d'ells, una multitud encuriosida; darrere, un hàbil triler. De moment.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut