Pla sencer d'un centre de transformació d'Endesa, renovat a Vilanova i la Geltrú a principis del 2017. Imatge del 9 de gener de 2017 (hori…
Pla sencer d'un centre de transformació d'Endesa, renovat a Vilanova i la Geltrú a principis del 2017. Imatge del 9 de gener de 2017 (horitzontal)

Endesa renova dotze centres de transformació a Vilanova i la Geltrú

ACN Vilanova i la Geltrú.-Endesa ha renovat part de la xarxa elèctrica de mitjana i baixa tensió de Vilanova i la Geltrú amb l'objectiu de millorar la qualitat del servei a més de 36.000 clients de la ciutat, segons ha informat la companyia en un comunicat. Els treballs, que han tingut una inversió superior als 200.000 euros aportats íntegrament per Endesa, han consistit en reformar dotze centres de transformació ubicats a diferents punts del nucli urbà del municipi. Per una banda, s'han telecomandat alguns centres i, per una altra, en d'altres unitats s'han introduït canvis tecnològics. Totes dues actuacions han de permetre la millora de les instal¿lacions, dotades ara amb els dels darrers avenços que hi ha al mercat.

Els centres de transformació que s'han renovat són els dels carrers Boia, Piera, les Ones, Canàries, Pit-roig, Rei Pere el Cerimoniós, Xoriguer, Avinguda de Francesc Macià, Riu Foix i Coll d'en Ferran, Rambla de Sant Jordi i, finalment, el que hi ha a la carretera BV2115, de Vilanova i la Geltrú a Castellet.En algunes unitats s'ha substituït els elements de maniobra convencionals per unes cabines compactes, més fàcils de maniobrar i que incorporen elements aïllants, fet que les fa més segures per suportar ambients salins i humits o de forta pol¿lució. A diferència de la tecnologia anterior, gairebé no requereixen manteniment.En altres punts, Endesa ha instal¿lat un sistema de telecomandament, que permet activar a distància els dispositius des del Centre de Control que la Companyia té a Barcelona. Això, destaca Endesa, permet evitar la necessitat de desplaçar equips sobre el terreny en cas d'incidències, agilitzant el temps de localització d'avaries i d'interrupció del subministrament.

Anar al contingut