Barcelona

Endesa indemnitzarà els afectats per l'apagada fruit de la nevada del març

Endesa s'ha compromès davant la Generalitat a indemnitzar els abonats que es van quedar sense llum després de l'apagada del 8 de març. Els màxims responsables de l'elèctrica -el president, Borja Prado, i el conseller delegat, Andrea Brentan- s'ha reunit amb el president català, José Montilla, i el conseller d'Economia i Finances, Antoni Castells, per explicar-li la gestió de l'apagada, que va deixar sense subministrament durant diversos dies -en el pitjor dels casos, onze- gran part de les comarques de Girona i altres indrets. El mateix Castells ha indicat que les compensacions podrien estar "al nivell de les que hi va haver per l'apagada de Barcelona", que van ser d'un màxim de 600 euros per a particulars.

Actualitzat
L'apagada posterior a la nevada del 8 de març va deixar a les fosques desenes de municipis. Els abonats van anar recuperant el servei gradualment, però molts van passar tres o quatre dies sense llum i, en alguns casos, no van recuperar el servei fins al cap d'onze dies.

La manca d'electricitat va impedir poder escalfar menjar i engegar calefaccions en uns dies de molt fred i va encendre els ànims dels alcaldes, que van firmar un manifest crític tant amb les elèctriques com amb l'administració. Molts abonats van presentar reclamacions, però sense saber si els correspondria una indemnització.

Els màxims responsables d'Endesa han donat explicacions al president de la Generalitat, José Montilla, i el conseller d'Economia, Antoni Castells. Ha estat aquest el que ha informat posteriorment que hi hauria indemnitzacions. Castells no n'ha fixat les quantitats, però ha deixat entreveure que seran similars a les de l'apagada del juliol de 2007 a Barcelona.

Les quantitats es confirmaran en les pròximes 48 hores, segons ha indicat el conseller, que ha subratllat que "evidentment no serà el mateix un usuari domèstic que s'aculli a una indemnització general que persones que puguin presentar factures que justifiquin danys, i en últim lloc empreses afectades per l'apagada".

Castells ha afegit que les compensacions són "independents" dels resultats de l'expedient informatiu que s'està tramitant. És a dir, que la companyia elèctrica encara està pendent de la possible sanció que es pugui derivar d'aquest expedient.

Endesa es va comprometre a tenir reparada tota la xarxa gironina malmesa el 30 de juny. Segons va informar l'empresa, el temporal de neu va fer caure 3.400 torres i pals elèctrics.
NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut