Centre de control d'Endesa a Catalunya
Centre de control d'Endesa a Catalunya
Barcelona

Endesa i Gas Natural, fora del concurs pel contracte municipal de llum a Barcelona

Totes dues companyies renuncien a presentar-se al concurs perquè les bases les obliguen a complir la llei contra la pobresa energètica

RedaccióActualitzat

Front obert entre l'Ajuntament de Barcelona i les empreses Gas Natural i Endesa. Les dues grans elèctriques no s'han presentat al concurs públic per abastir l'electricitat de l'enllumenat de la ciutat i els edificis públics. Una licitació que puja a 65 milions d'euros.

El motiu, la inclusió per part del consistori d'una nova clàusula que obliga les elèctriques que vulguin optar al contracte municipal a complir les mesures que inclou la llei contra la pobresa energètica.

Unes condicions que sí que estan disposades a complir petites empreses del sector com Som Energia, Nexus o Factor Energia. Tot i no presentar-se inicialment al concurs, Gas Natural i Endesa l'han recorregut davant al Tribunal Català de Contractes del Sector Públic. Ho fan al·legant que les noves clàusules no són clares i són, a més, discriminatòries per a les empreses que, com elles, tenen més clients a la ciutat.

Aquest nou contracte, per a l'enllumenat dels carrers i per al subministrament elèctric dels edificis municipals, ha d'entrar en vigor el 25 de març i té una durada d'un any, prorrogable a un altre. Aquest és l'últim que s'adjudica a una comercialitzadora privada, ja que l'Ajuntament aspira a crear una comercialitzadora d'energia pública.
Anar al contingut