Brussel·les

Endesa anuncia que recorrerà les condicions que va posar el govern a l'opa d'E.ON mentre la Comissió Europea demana més informació

El consell d'administració d'Endesa ha decidit per unanimitat "interposar els recursos procendents" contra la resolució de la Comissió Nacional d'Energia que condicionava l'autorització de l'opa d'E.ON sobre la elèctrica a un seguit de condicions. Paral·lelament una "avaluació preliminar" de la Comissió Europea considera que aquestes condicions no s'ajusten a la normativa comunitària, i dóna un termini de cinc dies a l'executiu espanyol perquè faciliti més explicacions. Entre les condicions imposades per la CNE a E.ON, hi ha l'obligatorietat que l'alemanya es desprengui de part d'Endesa si triomfa la seva oferta.

Actualitzat

Endesa recorrerà davant del Ministeri d'Indústria la decisió de la Comissió Nacional de l'Energia per les condicions que va posar per autoritzar l'opa de l'alemanya E.On sobre l'elèctrica espanyola. Si la resolució d'Indústria no és favorable l'empresa energètica podria presentar recurs contenciós i administratiu davant l'Audiència Nacional. Segons el que va establir la CNE, si E.On vol tirar endavant l'operació s'hauria de desfer de part dels actius de l'elèctrica espanyola i, per tant, desmembraria la companyia, un fet al qual s'oposa frontalment Endesa.

D'altra banda, la Comissió Europea considera que les condicions imposades a l'opa d'E.ON no s'ajusten a la normativa comunitària. Així ho indica en la carta que va enviar al govern espanyol la setmana passada que, a més, dóna un termini de cinc dies a l'executiu de José Luis Rodríguez Zapatero perquè aclareixi les exigències de la Comissió Nacional de l'Energia que obliguen l'elèctrica alemanya a desprendre's de part de l'empresa espanyola si tira endavant l'oferta. Una condició que, segons la Comissió Europea, pot entendre's com un obstacle encobert a l'operació i contravenir les llibertats de circulació de capitals establertes dins la Unió Europea.

El diari britànic "Telegraph", que publica la informació, cita el portaveu comunitari Mark Gray com a font. A més, tot i reconèixer que els termes de la carta són confidencials, la publicació confirma que el to és dur i que el termini de temps que ofereix al govern espanyol és curt.

Segons el diari, la comissària de Competència, Neelie Kroes, va mantenir una reunió especial la setmana passada amb el president de la Comissió, José Manuel Durao Barroso, per perfilar la resposta de l'organisme a la decisió de la CNE.

Finalment, el rotatiu assegura que la Comissió ha donat ple poder a Kroes perquè faci qualsevol cosa que sigui necessària i pugui moure's ràpidament, segons hauria afirmat un membre de l'organisme, que assegura que quan més es trigui a resoldre el conflicte pitjor serà per a E.ON.

Anar al contingut