Madrid

Endesa analitzarà avui l'opa d'E.ON i previsiblement hi donarà el vistiplau, però no s'hi pronunciarà almenys fins al gener

El consell d'administració d'Endesa es reuneix avui per analitzar l'opa que els ha llançat l'alemanya E.ON després que dijous passat la Comissió Nacional del Mercat de Valors la va aprovar finalment. Tot apunta que durant la trobada es farà una primera valoració positiva de l'oferta dels alemanys, tot i que el pronunciament oficial d'Endesa no es farà fins que no es desbloquegi tot el procés, actualment aturat als tribunals. El consell es reuneix l'endemà de la suspensió temporal per part de la CNMV de l'opa d'E.ON fins que no s'aixequin les mesures cautelars que pesen sobre la seva opa rival, la de Gas Natural, aturada per dos tribunals diferents. El desbloqueig no serà possible almenys fins al gener.

Actualitzat

Avui hi ha junta d'accionistes d'Endesa i es preveu que es doni el vistiplau a l'opa d'E.ON. Manuel Pizarro exposarà les virtuts d'aquesta oferta, tot i que li caldrà convèncer accionistes de referència com Caja Madrid, que té un 10% de les accions. El president de l'entitat bancària, Miguel Blesa, considera que els 35 euros que ofereix E.ON són insuficients i que no tenen prou en compte el valor de l'elèctrica.

En qualsevol cas, el pronunciament oficial d'Endesa no es farà fins que no es desbloquegi tot el procés, actualment aturat als tribunals. La mateixa CNMV va suspendre aquest dilluns temporalment l'opa d'E.ON fins que no s'aixequin les mesures cautelars que pesen sobre Gas Natural. El desbloqueig de l'opa de la gasista, però, no serà possible almenys fins al mes de gener.

Anar al contingut