Pla contrapicat d'una de les torres que Endesa ha adequat pel pas de les aus al Penedès i al Garraf, en el moment que els operaris treballen pe…
Pla contrapicat d'una de les torres que Endesa ha adequat pel pas de les aus al Penedès i al Garraf, en el moment que els operaris treballen per fer l'actuació. Imatge publicada el 21 de setembre de 2016 (horitzontal)

Endesa adequa diversos punts de la xarxa de l'Alt Penedès i el Garraf per protegir les aus que habiten a la zona.

Actualitzat

ACN Vilafranca del Penedès.-Endesa ha adequat quatre línies de mitjana tensió i dos punts de transformació aeris de Vilafranca del Penedès i Olèrdola (Alt Penedès), i de Sant Pere de Ribes (Garraf) per protegir les aus que habiten o transiten la zona. En concret, s'han introduït mesures per protegir els ocells en punts on existia risc d'accidents per col¿lisió o electrocució. Així, s'han instal¿lat fundes i carcasses aïllants a ponts, cables i grapes per reduir el risc elèctric en el moment en què una au que reposa en una torre aixeca el vol. Si no s'instal¿len protectors, quan l'animal estén les ales pot haver contacte amb un cable i produir-se un arc elèctric i una descàrrega. Per fer aquestes actuacions ha intervingut una brigada especial per garantir la continuïtat del subministrament elèctric als més de 1.000 clients que depenen d'aquesta xarxa..

Anar al contingut