Les excavadores, en plena feina de demolició de l'anomenada "casa clau" de Zhejiang (Foto: Reuters)
La casa s'havia convertit en tot un símbol de resistència a la Xina (Foto: Reuters)
Zhejiang

Enderroquen la casa xinesa aïllada al mig d'una autopista després d'arribar a un acord d'indemnització

La "casa clau" de Zhejiang s'havia convertit en tot un símbol de resistència a la Xina, però, després d'un any de lluita, els propietaris han arribat a un acord d'indemnització amb el govern.

RedaccióActualitzat
L'anomenada "casa clau" de Zhejiang, aïllada al mig d'una nova autopista, ja és història. S'havia convertit en tot un símbol de resistència a la Xina i, durant més d'un any, els propietaris s'havien negat a abandonar-la perquè no acceptaven la indemnització del govern. Finalment, aquest dissabte la casa ha estat enderrocada.

La família ha acceptat marxar després d'arribar a un acord: els 35.000 euros de compensació que ja els oferien més dos solars i una ajuda per al trasllat. Hi ha qui diu que el matrimoni, una parella d'ancians, també estava tip de l'atenció mediàtica.

Un cas excepcional, ja que, en la majoria de casos, els desallotjaments i les expropiacions a la Xina acaben resolent-se per força, la intimidació o indemnitzacions per sota del preu del mercat.

S'acaba així una petita història que ha posat de manifest les desavinences entre els petits propietaris i els governs locals en el desenvolpament urbanístic a la Xina rural.

Anar al contingut