Un abocador de pneumàtics de les comarques de Barcelona (Medi Ambient)
Un abocador de pneumàtics de les comarques de Barcelona (Medi Ambient)
Barcelona

Encara queden 8 abocadors de pneumàtics il·legals mig any després de detectar-los

En 2 casos s'ha localitzat el presumpte infractor, en d'altres s'han arxivat les actuacions i en el cas d'Arenys, els hereus encara no han acceptat la finca on hi ha els pneumàtics

RedaccióActualitzat

Mig any després que la fiscalia alertés que hi havia una vintena de punts amb abocaments il·legals de pneumàtics a la demarcació de Barcelona, en 12 dels casos s'han pogut retirar i en 2 més s'ha localitzat el possible infractor. Els abocadors clausurats estaven ubicats a les comarques d'Osona, el Bages i el Vallès. Un dels casos més greus és el de la finca d'Arenys de Mar on se n'acumulen més de cinc tones.

Segons ha pogut saber Catalunya Ràdio, els dos casos pendents de judicialitzar-se són a la comarca d'Osona. Els agents rurals, seguint el número de sèrie dels pneumàtics abandonats, han pogut estirar el fil i localitzar els amos d'un antic taller de cotxes d'on provindrien les rodes. En 4 casos més la Fiscalia ha hagut d'arxivar les actuacions perquè no s'ha localitzat l'autor.

El cas d'Arenys és diferent i el més complicat, ja que els hereus de la finca on hi ha les rodes encara no han acceptat ni rebutjat l'herència de la parcel·la on fa més de 15 anys es va fer l'abocament.

Laia Martín, regidora de Medi Ambient del consistori, en unes declaracions a Catalunya Ràdio, afirma que el procés administratiu contra els hereus de la finca està a punt d'acabar i a l'estiu la retirada hauria d'estar feta.

"Sabem que la filla ha rebut la notificació perquè ha vingut aquí. Els altres dos no en tenim constància. Si no l'agafen, s'haurà de publicar al BOE i a partir d'aquí es donaran per assabentats i disposaran d'un termini d'un mes per fer aquesta retirada".

Ara bé, Martín admet que si els propietaris no retiren les rodes l'Ajuntament no pot assumir-ho, ja que el cost estimat podria arribar fins als 100.000 euros.

Si finalment els hereus rebutgessin l'herència, seria l'administració qui es fes càrrec del terreny qui hauria d'ocupar-se'n.

Anar al contingut