Diverses persones fan malbé els tòtems dedicats als polítics independentistes empresonats, als Jordis i als consellers a l'exili
Diverses persones fan malbé els tòtems dedicats als polítics independentistes empresonats, als Jordis i als consellers a l'exili
Girona

Encaputxats fan malbé els tòtems de Girona dedicats als polítics processats

L'ANC anuncia la presentació d'una denúncia davant dels Mossos i la policia local

Actualitzat

Un grup de persones amb la cara tapada amb passamuntanyes han fet malbé aquest dimarts a la nit a Girona els tòtems dedicats als polítics independentistes empresonats, als Jordis i als consellers que són a  Bèlgica, Alemanya, al Regne Unit i Suïssa.

Diversos veïns van veure com arrencaven les lones de les 9 escultures amb 16 cares creades fa mesos per uns veïns de Lladó. Aleshores ho van gravar amb els seus dispositius mòbils demanant als autors que paressin i mostressin la cara.

 

 

L'ANC ha explicat que els van identificar i requisar el material i que ja han pogut recuperar sis dels retrats.

 

 

L'ANC ha presentat denúncia davant dels Mossos d'Esquadra i la policia municipal de Girona amb la intenció que la policia pugui identificar-ne els responsables a través de les imatges.

 

Així és com han quedat les escultures:

 

 

L'ANC denuncia la impunitat amb què s'ha actuat:

"Aquesta impunitat amb què han actuat fins ara s'ha d'acabar per via judicial i policial, però també per la social. Tots som responsables de denunciar aquestes accions i des de l'ANC és el que farem."

L'ANC alerta també que no es quedaran "impassibles davant la intolerància". De fet, des de l'ANC asseguren que en les últimes hores hi ha hagut altres actes vandàlics en uns murals i que també han tallat uns llaços grocs que hi havia davant l'Ateneu.

Les nou escultures amb setze cares, creades per un grup de veïns de Lladó, a l'Alt Empordà, ja han tingut destrosses en altres poblacions durant els últims mesos.  

Inicialment, els tòtems estaven a la plaça Independència, però just abans de Sant Jordi es van traslladar al darrere de l'edifici de la Generalitat, a l'avinguda Jaume I.

Anar al contingut