Barcelona

Enagás invertirà 652 milions a Catalunya fins al 2012

Enagás preveu invertir a Catalunya en el període 2008-2012 un total de 652 milions d'euros per cobrir el fort creixement de la demanda que s'espera. "Aquesta inversió se centrarà en nous gasoductes i una ampliació important de la planta de Barcelona", ha explicat avui el president d'Enagás, Antoni Llardén, que ha presentat el pla d'inversió al costat del conseller d'Economia, Antoni Castells. Enagás preveu que la demanda de consum de gas a Catalunya creixerà un 6,2% de mitjana anual entre el 2008 i el 2011, segons els estudis d'aquesta empresa distribuïdora.

Actualitzat
Llardén ha explicat que s'ha reunit amb l'equip de la conselleria a Barcelona per veure què inverteix a Catalunya, dins del pla general d'inversions d'Enagás a Espanya, i tant ell com Castells s'han felicitat de la sintonia que s'ha donat entre les dues institucions.

La major inversió serà, amb 261 milions, l'ampliació de la planta del port de Barcelona amb dos nous tancs més a la planta de regasificació de Barcelona, que serviran per tenir més capacitat i desmantellar tres tancs dels més vells que ja estan instal·lats. "Tindrem 300.000 metres cúbics més de GNL de capacitat al port després d'aquest projecte a la planta de Barcelona", ha assegurat Llardén en roda de premsa.

Una altra gran infraestructura que es durà a terme amb aquest pla serà la inversió de 165 milions al nou gasoducte Martorell-Figueres, que tindrà 164 quilòmetres i que s'està intentant construir seguint l'autopista i el traçat de l'AVE, segons ha explicat Llardén. "Aquest és l'últim gasoducte del nostre pla d'inversions i ja està iniciat el període d'exposició pública", ha explicat avui Llardén. En total, en gasoductes està previst invertir 466 milions d'euros, segons Llardén, que ha assegurat que "caldrà afegir un projecte en fase d'estudi que és el dipòsit d'emmagatzematge de gas subterrani a Reus, però encara l'estem analitzant".

"La planificació estarà a punt el 2011, i un dels projectes nous seria allargar aquest gasoducte fins a França, cosa que està en estudi i ens permetria estar més interconnectats", ha detallat Antoni Llardén, si bé ha advertit que no veu la interconnexió amb França "operativa abans del 2015, amb una capacitat d'entre 5 i 7 bcm (1 bcm són mil milions de metres cúbics)".

Segons el president d'Enagás, "en el cas de Reus el pla és fer un magatzem estratègic per motius geopolítics per tenir el gas que marca la llei per si en algun moment hi ha alguna interrupció en el subministrament internacional". Aquest dipòsit no és el de Sant Carles de la Ràpita, on "Enagás ha entrat fa poc i on s'està intentant arribar a un acord perquè les instal·lacions no es trobin tan a prop del municipi".

Castells ha assegurat que "aquests projectes d'Enagás han estat consultats amb la Generalitat i consensuats amb el nostre govern, un pla que ens dóna una perspectiva molt satisfactòria, des de la nostra capacitat de regasificació, com la garantia de subministrament".
Anar al contingut