Barcelona

En sis mesos han baixat un 40% els robatoris "silenciosos" i un 17% els robatoris amb violència a Catalunya

Des de començaments d'any, els anomenats "robatoris silenciosos" han baixat, i força, un 40%. També ho han fet els robatoris amb violència, un 17%. Són dades fetes públiques avui per la Conselleria d'Interior. Amb tot, no es pot abaixar la guàrdia perquè continua havent-hi zones especialment sensibles, com les cases i masos aïllats. És la denúncia que arriba des de l'Alt Empordà.

Actualitzat
Els veïns de cases aïllades de l'Alt Empordà demanen més presència policial. Tenen por dels robatoris violents. Divendres, quatre encaputxats van entrar en un mas, van tancar els tres fills de la família a dins d'una habitació, van lligar el matrimoni, els van amenaçar de mort i van agredir l'home. Es van endur joies, electrodomèstics i diners en efectiu. Els propietaris de la quarantena de masos del Far diuen que calen més Mossos.

Els Mossos mantenen que una patrulla passa per davant de cadascuna de les cases com a mínim un cop al dia i que continuen buscant els lladres. Creuen que són de l'Europa de l'Est i no descarten que també siguin els autors d'altres robatoris a la zona. Al juliol podrien haver assaltat un restaurant de Peralada i, a l'agost, el mas de Fortià. Els propietaris han deixat de passar-hi les nits per por. Era el segon cop que els entraven a casa.

La Conselleria d'Interior assegura que en els primers vuit mesos de l'any han disminuït un 8% els robatoris en domicilis. Els dels anomenats "lladres silenciosos" han baixat un 40%, i els robatoris amb violència a l'interior dels domicilis, un 17%.
Anar al contingut