Barcelona

En què no invertirien els nostres usuaris?

Aprofitant que aquest diumenge els veïns d'Ascó estan cridats a les urnes per escollir en què es gastarien una part del pressupost, el 324.cat ha demanat als seus usuaris en què no s'haurien gastat els diners si el seu alcalde els ho hagués preguntat. La crida ha estat un èxit, especialment a Facebook. Al Twitter les respostes s'agrupen a través de l'etiqueta #novotaria.

RedaccióActualitzat
En època de vaques grasses, quan l'aixeta del crèdit rajava a dojo i ningú albirava l'ombra de la crisi actual, molts municipis de Catalunya van emprendre un seguit d'obres, algunes faraòniques, que han acabat arruïnant les arques municipals.

Aprofitant que aquest diumenge els veïns d'Ascó estan cridats a les urnes per escollir entre un centenar de propostes en què es gastarien una part del pressupost, el 324.cat ha demanat als seus usuaris en què no s'haurien gastat els diners si el seu alcalde els ho hagués preguntat. La crida ha estat un èxit, sobretot a Facebook. Al Twitter les respostes s'agrupen a través de l'etiqueta #novotaria.

El que s'emporta la palma en aquest rànquing són els equipaments municipals. Des d'Argelaguer, a la Garrotxa, Josep Maria Corbalan Dilme creu que el pavelló que s'ha construït és "absolutament desmesurat" i afegeix que "amb una pista polivalent coberta com tenen altres pobles de 400 habitants n'hi havia més que suficient per l'ús que se'n fa". Per @adriamartinez  tampoc s'hauria d'haver fet el pavelló municipal de la Roca del Vallès. Una instal·lació caríssima, diu, que "ens ha hipotecat i ara ens retalla enllumenat als carrers".

Gerard Barceló Casas i Jordi Vila han coincidit a no invertir en la ciutat esportiva de Blanes mentre que Laia González Massaguer troba innecessari l'Espai Ter, de Torroella de Montgrí, i Marta Romani Torres el teatre auditori nou de Montcada i Reixac.

Si fem cas a Josep Manel Brull, a Reus s'han fet moltes coses que no feien falta i han arruïnat la ciutat, com rotondes "supermilionàries", canviar d'ubicació l'Hospital de Sant Joan, la construcció del Tecnoparc o tirar a terra i fer un nou palau firal. @gemma_carrion coincideix amb ell en les rotondes, que qualifica en un tuit de "lletges".

Marcos Farnos també ens fa arribar una llarga llista de greuges des de Rasquera. Treballs insostenibles de neteja forestal, construcció d'un centre cívic polivalent de més d'1,2 milions d'euros i l'arranjament d'algunes places han fet d'aquesta localitat "un dels pobles més endeutats de Catalunya". Farnos no perd el bon humor i se'n riu que "ara la marihuana sembla que ens pagarà totes les malifetes".

Ara que s'acosta Nadal, també són uns quants els usuaris que es queixen de l'enllumenat o els ornaments nadalencs. És el cas de Jose Miguel Fernández, que troba excessiu "el superarbre de Nadal de la plaça de la Vila", a Badalona. María José Tojo Grandío tampoc creu que sigui època de "malgastar" en això i proposa que amb aquests diners es reparteixin roba d'abric i aliments a la gent que ho necessita.

Des de Gavà, Laura Perez Saardiñaa proposa que els llums de Nadal siguin leds. És només una de les coses que canviaria de la seva ciutat, on també es lamenta que s'hagin gastat els diners per fer un nou ajuntament. Des del Twitter, @chusplus tampoc hauria invertit en un concert d'Andy y Lucas.

Carrils bici, el metro del Vallès, parcs i ponts, obres d'arranjament i asfaltat de carrers i rambles, pintar àrees verdes i blaves... La llista de coses en què no haurien invertit els ciutadans és llarga. Fins i tot hi ha qui diu que no hauria invertit en Espanya i, més d'un critica els sous dels alcaldes així com les dietes dels polítics.

I acabem amb el més enigmàtic. Un tuit de @6qbates que assegura que no hauria invertit en pedres de l'Índia. No sabem de quin poble parla ni de què va això però és clar que només el transport ja devia sortir per un ull de la cara.
Anar al contingut