Cadis

"En mil pedazos", la "chirigota" dedicada al Xavi, el menor de 3 anys mort en l'atemptat

Els pares del Xavi han agraït a la comparsa "les notes de música" que el seu fill, diuen, "ballarà allà on sigui"

RedaccióActualitzat

"En mil bocins, amb llàgrimes als ulls, caminant a poc a poc, cansat i abatut, sense consol i fracassat, un àngel arriba al cel amb un nen de la mà..."

Així comença una de les "chirigotas" que més han impactat a Cadis aquest carnaval. Els membres de la comparsa Los Carapapas van viure commocionats l'atemptat del 17 d'agost a la Rambla de Barcelona.

Les imatges d'aquella tarda d'estiu a Barcelona els van impactar, com al món sencer. Però la història del Xavi, el nen de tres anys que aquella tarda passejava amb la seva família per la Rambla quan una furgoneta es va creuar de forma tràgica en el seu destí, els va colpir de forma molt especial.

El Xavi i el seu oncle van morir, altres familiars van quedar ferits. Segons explica un dels membres de la comparsa Los Carapapas, no es podien treure el Xavi del cap:

"I malgrat que, evidentment, totes les víctimes són iguals, la figura d'un nen ens va colpir especialment. I aprofitant que la idea representa un àngel de la guarda, vam pensar que podia ser maco aquest àngel que ha fracassat en l'intent de protegir el nen, d'arribar al cel amb ell de la mà aquell dia."

I així va néixer el pasdoble "En mil pedazos". Una de les "chirigotas" que més han impactat en aquest carnaval gadità:

"En mil pedazos", dedicat al Xavi, recull també l'emotiu moment que van protagonitzar els pares del menor quan es van abraçar a l'imam de la mesquita de Rubí. Un gest de generositat que va commoure la societat catalana.

Els pares del Xavi s'han posat en contacte amb la comparsa i els han agraït amb una carta les tendres paraules que dediquen al seu fill. La mare, Sílvia Mompart, diu que el pasdoble l'ajuda a fer més petita la pena:

"Tan de bo res no fos com és ara. Però la meva tristesa i la meva pena tenen ara unes notes de música gràcies a vosaltres. Avui estem una mica menys tristos. El meu petit, el meu príncep, el meu campió, el meu Xavi té ara una cançó, i estic segura que la ballarà allà on sigui."

La comparsa ha penjat la carta sencera a la seva pàgina de Facebook:

 

ARXIVAT A:
Atemptats Barcelona Cambrils
Anar al contingut