Barcelona

En Matt incorpora la sardana a les seves coreografies

En Matt té 35 anys i va néixer a Connecticut. És esquerrà, viu amb la seva xicota i amb el gos a Seattle i mai ha perdut un concurs d'"aguantar la mirada". Pensa que els americans haurien de viatjar més i no ha anat a la universitat, tot i que s'ha recorregut gairebé tot el món sense ser gaire ric. I aquest, potser, és un dels seus mèrits. Un altre podria ser el de ballar. Ho fa arreu on va, ho penja a internet i els seus vídeos també fan la volta al món. Aquest diumenge ha estat a Barcelona.

Myriam CordónActualitzat
Com molts joves, quan en Matt ho era, l'únic que volia fer a la vida era jugar amb videojocs, però afortunadament es va anar adonant que potser hi havia coses més interessants a fer que i se les estava perdent. Així que de gran, concretament al febrer del 2003, va renunciar a la seva feina i va fer servir els estalvis per iniciar una aventura pel continent asiàtic. La seva pàgina web servia llavors per mantenir informada la família i els seus amics sobre on era a cada moment. Ara la cosa ha canviat força.

Tot va començar quan un amic el va gravar en vídeo ballant "la dansa típica d'en Matt". De fet, ell mateix diu que és l'únic ball que sap i que no ho fa gaire bé, però reconeix que els seus moviments, i sobretot les grans idees que se'n deriven i que han fet la volta al món amb ell, resulten divertides i originals de mena.

La història va agafar força dos anys més tard, quan algú va trobar el vídeo a la xarxa i el va passar a una altra persona. I, com sol passar en aquests casos, en Matt va començar a viatjar també a la xarxa, amb tanta velocitat que la cadena de correus el va batejar com "aquell noi que balla a internet". Potser ara molts de vosaltres ja ho heu endevinat. Sí, aquell vídeo que un dia vau rebre, aquell era en Matt!

El  ball d'en Matt va gaudir d'una entranyable i espectacular acollida a internet i molta gent va començar a seguir-lo a cop de "clic". Hi va haver gent que fins i tot va anar més enllà de la curiositat i va oferir diners al protagonista per viatjar sis mesos al voltant de 39 països dels set continents. Madagascar, Turquia, Irlanda, l'Argentina, Zàmbia o el Iemen, només en són alguns...

Mirar els seus vídeos, entre altres coses, ens pot servir per recordar insanament tots els indrets que encara ens queden per visitar. Llavors en Matt ens recorda aquell vell tòpic que tots hem pronunciat alguna vegada: "Hi ha tants llocs emblemàtics i són tan curtes les vacances...!!!". La veritat és que el noi desperta simpaties i unes ganes terribles de deixar-ho tot per agafar una motxilla i un aparell d'aquests moderns que enregistren vídeo.

Des que els seus peus salten alternativament pels llocs més espectaculars del planeta, potser més gent com ell ha apostat per deixar la feina i emprendre una aventura a un ritme diferent. Sigui com sigui, en Matt balla allà on va, però no només això. També n'enregistra el vídeo, el penja a internet i el fa rodar i rodar en línia i sense pauses. La cosa ha anat a més i allò que primer era una experiència solitària ara ha esdevingut una convocatòria de primera magnitud al Faceboock, ja que aquest nou Billy Elliot enganxat al turisme rítmic convida a través de la seva pàgina tothom que vulgui acompanyar-lo. En Matt ja no balla sol.

El noi que balla a internet serà diumenge a les fonts de Montjuïc de Barcelona i només demana als seus acompanyants dansaires que hi vagin a les 16.00 hores, si pot ser vestits i amb ganes de passar-ho bé. Els avisa que potser no surten al vídeo final, però en tot cas, els anima a viure una experiència diferent i a formar part d'un col·lectiu atípic, un grup de persones sense cap altra ideologia que la de comprar una samarreta via web, per només 15 euros, que porta un segell de garantia reconegut arreu del món per tots els que han vist alguna vegada "el ball d'en Matt".


En Matt s'atreveix a ballar la sardana

La trobada ha congregat uns dos-cents espontanis que, amb la seva participació, han engrossit un col·lectiu tan atípic com "connectat"; un grup de fidels amb un toc surrealista que no necessita més ideologia que la de passar una bona estona i dir en algun moment de la seva existència allò de... "Jo també vaig ballar amb en Matt".

Les samarretes que sempre porta per animar una mica més el seu finançament les havia exhaurides, però per sort una maleta ben tronada plena de llibres l'han acompanyat juntament amb la noia que feia les traduccions. El grup de catalans que han volgut compartir amb ell les noves coreografies hauran de recórrer a la web si volen comprar-se la samarreta de record. La que ha portat en Matt era ben senzilla, no destacava més que la que portaven la resta de gent i podia passar tan desapercebuda com la de qualsevol turista de tardor.

Ara ja està fet i els nous seguidors catalans que han estat amb el curiós personatge durant la gravació d'aquest cap de setmana ja podran dir ben alt allò de... "Jo també vaig ballar amb en Matt", una de les poques frases que potser donen una mica de sentit a tot plegat.



VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut