Barcelona

Sense acord entre Eulen i treballadors per desencallar el conflicte al Prat

Les parts es tornaran a reunir aquest dimarts, també al Departament de Treball, a partir de les 9 del matí

RedaccióActualitzat

Ha acabat sense acord la reunió d'aquest dilluns entre la direcció d'Eulen i el comitè de vaga dels treballadors de seguretat de l'aeroport del Prat i representants d'Aena amb la mediació del Departament de Treball. La tercera reunió ha començat a les onze del matí i no ha acabat fins poc abans de les nou del vespre.

Com ja va passar en la reunió de diumenge, s'han acostat posicions, però l'escull més important continua sent el complement salarial: els treballadors demanen 350 euros mensuals, mentre l'empresa n'ofereix tot just 155. Pel que fa a l'altra gran reivindicació, la falta de personal, Eulen ofereix 21 noves incorporacions.

L'assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, ha explicat que encara no s'ha entrat a discutir la qüestió salarial:

"Hi ha possibilitats, s'està avançant, però encara no és definitiu. El tema salarial no s'ha mogut perquè tampoc s'ha tractat. Estem amb altres temes, que són diferents: personal, organització i altres."

Per la part de l'empresa, la directora d'Eulen a Catalunya i Llevant, Lorena Ibáñez, destaca que les posicions són cada vegada més properes.

"Estem en posicions cada vegada més acostades. La part econòmica encara dista força, però confio que puguem arribar a un acord."

Per part de la Generalitat, el director general de Relacions Laborals, Enric Vinaixa, també destaca el que s'ha avançat en la reunió:

"Hi ha avenços significatius, hi ha una bona entesa i ganes d'acord. El que no us podem dir és si la mediació, en clau de mediació, està ja a la seva part final."

Bassa, optimista

En declaracions a "El matí de Catalunya Ràdio", la consellera de Treball, Dolors Bassa, s'ha mostrat esperançada. Bassa creu que el conflicte es podrà solucionar d'aquí pocs dies.

"Espero que avui puguem desencallar els temes que queden pendents. Si no és avui, demà, però abans de la vaga indefinida."

Mentrestant, l'aeroport del Prat segueix vivint cues intermitents. Aquest dilluns ha estat el tercer dia de vagues parcials, amb quatre aturades durant tot el dia.

Les tres parts es tornaran a reunir aquest dimarts, també al Departament de Treball, a partir de les 9 del matí.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut