Barcelona

El Gran Recapte recull més de 4.000 tones d'aliments a l'espera del recompte definitiu

Tot fa pensar que els organitzadors, els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya, aconseguiran l'objectiu de superar les 4.686 tones d'aliments de l'any passat

RedaccióActualitzat

48 hores de quilos de solidaritat. El Gran Recapte d'Aliments ha recollit aquest 2015 més de 4.000 tones de menjar. Són les primeres xifres provisionals, a l'espera del recompte definitiu que inclourà les donacions del vespre de dissabte.

Tot fa pensar que els organitzadors, els quatre Bancs dels Aliments de Catalunya, aconseguirà l'objectiu de superar les 4.686 tones d'aliments de l'any passat, que ja van ser un rècord.

Ara toca classificar els aliments, una feina que s'allargarà fins al 18 de desembre.

Alguns dels aliments recaptats, que ja han estat classificats, podran començar a repartir-se a les entitats col·laboradores dels Bancs dels Aliments, a partir del dilluns 30 de novembre.

Oli, llet i conserves

El Gran Recapte ha començat a les nou del matí de divendres al Mercat del Ninot de Barcelona el Gran Recapte de recollida d'aliments. Durant tot el divendres i el dissabte s'han recollit milers de donacions.

Els aliments que fan falta són oli, llet i conserves de llegums cuits, a més de conserves de carns i peix.

També són necessaris productes amb data de caducitat llarga, que no suposin una despesa energètica alta, per aquest motiu es demana evitar els llegums secs, que requereixen despesa d'aigua i de gas en la cocció.

A més de recollir aliments, el Gran Recapte es proposa sensibilitzar sobre la situació d'exclusió social que pateix una part de la població catalana, agreujada per la crisi econòmica.

El Gran Recapte, en xifres

La setena edició del Gran Recapte beneficiarà 260.000 catalans sense recursos, gràcies a la feina de gairebé 25.000 voluntaris, que han col·laborat tant en la logística prèvia com en la recepció i la classificació dels aliments recollits. Una novetat d'aquesta edició és el nou torn de classificació d'aliments entre setmana, que s'allargarà fins al 3 de desembre.

Els organitzadors han destacat el repte logístic que suposa la iniciativa, sobretot a les comarques de Barcelona, on tenen 1.700 punts de recollida, 700 dels quals a la capital del país.

En aquest sentit, Barcelona compta amb el suport del Parc Logístic de la Zona Franca, que ha cedit a la campanya tres naus de més de 7.000 metres quadrats en total, com a mínim fins al gener, mantenint el compromís tot i tenir clients interessats.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut