Londres

En llibertat sota fiança els dos detinguts per haver esclavitzat tres dones durant 30 anys a Londres

Les tres dones --una malàisia de 69 anys, una irlandesa de 57 i una britànica de 30-- van ser rescatades el 25 d'octubre passat en un pis del sud de la capital britànica.

RedaccióActualitzat

Els dos sospitosos detinguts a Londres en relació amb la investigació del cas de tres dones sotmeses presumptament a esclavatge durant més de trenta anys han estat posats en llibertat sota fiança fins al gener, mentre es continua la investigació, segons ha informat Scotland Yard en un comunicat.

La policia va detenir els dos sospitosos, un home i una dona de 67 anys, en el marc d'una investigació començada a l'octubre. L'organització benèfica Freedom Charity va alertar les autoritats d'un possible cas d'esclavatge i treballs forçats després de rebre la trucada d'una dona que assegurava que estava retinguda contra la seva voluntat.

"Havíem tingut abans casos d'esclavitud en què es van mantenir persones retingudes contra la seva voluntat durant 10 anys, però mai res d'aquesta magnitud", han comentat fonts policials.

Les tres dones --una malàisia de 69 anys, una irlandesa de 57 i una britànica de 30-- van ser alliberades el 25 d'octubre passat en un pis del sud de la capital britànica on haurien viscut captives i van ser traslladades a un lloc segur.

"Les detencions han trigat un mes a fer-se perquè necessitàvem temps per treballar amb les dones, que estaven molt traumatitzades, i era molt difícil establir els fets", han explicat les mateixes fonts, que s'han mostrat convençudes que "van estar en aquesta situació durant almenys trenta anys". De fet, es creu que la més jove "no ha estat mai en contacte amb el món exterior"; és a dir, que va néixer en captivitat.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut