Terrenys al voltant de l'estació de l'AVE a la Sagrera
Terrenys al voltant de l'estació de l'AVE a la Sagrera
Barcelona

En llibertat sense mesures cautelars vuit dels detinguts per malversació en les obres de l'AVE

Els implicats estan acusats de falsedat en document oficial, malversació, prevaricació i suborn en la construcció dels traçats de l'AVE pròxims a l'estació de la Sagrera

RedaccióActualitzat

Vuit dels implicats en la presumpta trama corrupta en les obres de l'estació de l'AVE de la Sagrera han quedat en llibertat, sense mesures cautelars, després de declarar davant la titular del jutjat d'instrucció número 26 de Barcelona.

Dijous es va aixecar el secret de sumari del cas i s'ha sabut que la causa està oberta per falsedat en document oficial, malversació, prevaricació i suborn. Aquesta relació de delictes és provisional i es concretaran en funció de com avanci la investigació, segons ha indicat el Tribunal Superior de Justícia de Catalunya.

L'operació es va posar en marxa dimarts 28 a Barcelona i Madrid. Agents de la Guàrdia civil van detenir 13 persones en relació amb els sobrecostos en la construcció dels traçats de l'AVE pròxims a l'estació de la Sagrera. Entre els detinguts hi havia dos exalts càrrecs de l'empresa pública Adif, que, suposadament, haurien pogut desviar més de 80 milions d'euros.

Segons la Fiscalia Anticorrupció, hi hauria una trama amb vint persones implicades, integrada per responsables d'Adif, assessors tècnics i contractistes, a qui s'acusa de desviar 82 milions d'euros, rebaixant la qualitat dels materials pressupostats. El jutjat investiga si la trama va utilitzar materials i tècniques de qualitat inferior a la pressupostada i certificada, amb la finalitat d'inflar els beneficis de les empreses constructores, segons manté la Fiscalia en la seva querella.

 


           

Anar al contingut