Sant Boi de Llobregat

En llibertat l'agressor d'una noia equatoriana a Ferrocarrils, que al·lega que anava begut

Un jutge de Sant Boi de Llobregat ha deixat en llibertat amb càrrecs el noi que va agredir i vexar una noia equatoriana en un tren de Ferrocarrils de la Generalitat. El jutge no ha tingut cap més opció, perquè el fiscal no ha anat a la declaració de l'imputat "malgrat tenir coneixement del cas", segons fonts del Tribunal Superior de Justícia de Catalunya. A més, la família de la menor agredida ha renunciat a tenir un advocat. Així, ningú no ha demanat cap mesura preventiva per al detingut, S.X.M.M., que ha al·legat que "estava molt borratxo" i que no havia tingut "mai" cap comportament "ni racista ni res". SOS Racisme ha convocat per a aquest dijous una concentració de rebuig als fets.

Actualitzat

Els fets van passar el 7 d'octubre passat en un tren de Ferrocarrils de la Generalitat i van quedar enregistrats per la càmera de vigilància del comboi. El jutjat número 4 de Sant Boi va rebre divendres passat l'atestat de la detenció de Sergi Xavier M.M., remès per fax per la Guàrdia Civil, en relació amb els fets. És un noi de 21 anys, veí de Santa Coloma de Cervelló i que no té antecedents penals per altres agressions, però sí per robatoris.

L'endemà, dissabte, el detingut va passar a disposició judicial a Sant Boi i va declarar que no recordava res dels fets perquè anava begut. El jutge l'ha deixat en llibertat amb càrrecs perquè ningú no ha demanat cap mesura preventiva. Tot i això, l'acusa d'un delicte de lesions amb l'agreujant de motius racistes i l'obliga a comparèixer al jutjat cada 15 dies.

La noia agredida, de 16 anys, té seqüeles psíquiques arran dels fets. El cònsol general de l'Equador a Barcelona s'ha compromès a donar suport i assessorament a la família perquè l'agressió no quedi impune.

Justifica que anava borratxo i no sabia el que feia

Aquest dimarts el noi ha plantat cara als periodistes que l'esperaven a casa seva. Després ha explicat gairebé que no se'n recorda del que va passar: "anava borratxo i punt. Se me'n va anar l'olla. Quan vas borratxo, depèn de com vagis no saps el que fas". També ha dit que mai no ha tingut cap comportament similar "ni racista ni res" i ha demanat perdó a la noia agredida "perquè no es mereixia el que li vaig fer".

Concentració de SOS Racisme dijous

L'organització SOS Racisme ha convocat per a aquest dijous a dos quarts de vuit del vespre una concentració a la plaça Sant Jaume en protesta per l'agressió. L'entitat vol oferir suport psicològic a la menor i animar-la que denunciï els fets. Si no és així, SOS Racisme es podria personar com a acusació popular en el cas.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut