Baiona

En llibertat el detingut al País Basc francès per presumpta relació amb la kale borroka

Ha quedat en llibertat Mikel Barrios, detingut aquest dimecres al País Basc francès per presumpta relació amb la kale borroka. Segons ha informat el seu advocat, Barrios continuarà lliure a l'espera del que digui la setmana que ve el tribunal de Pau sobre l'extradició a la justícia espanyola, que el reclama per presumpta vinculació amb l'organització juvenil Segi, que està il·legalitzada. Barrios, de 21 anys, havia fugit a finals de l'any passat d'una operació de la policia espanyola contra la violència al carrer i tenia una ordre de cerca i captura de l'Audiència Nacional.

Actualitzat
Nascut a Pamplona, Barrios va fugir el novembre de l'any passat després d'una operació del jutge de l'Audiència Nacional Fernando Grande-Marlaska contra la kale borroka a Navarra. El jutge va enviar a la presó tres integrants de Segi, l'organització a la qual estaria vinculat Barrios, acusat de planificar els atacs de violència al carrer a Pamplona.

Fonts policials espanyoles han informat que l'escorcoll del domicili on vivia a Pamplona va permetre confiscar un portàtil, un disc dur extern, documentació sobre Askatasuna i Batasuna, una agenda i diversos telèfons mòbils.
Anar al contingut