El foc assetja una casa a Ontinyent. (Foto: EFE)
Les flames han avançat fins a tocar d'urbanitzacions a Ontinyent. (Foto: EFE)
València

En llibertat el brigadista forestal detingut per la seva suposada implicació en els focs

La titular del jutjat de primera instància d'Ontinyent ha decretat llibertat sense fiança per a l'home detingut per la seva presumpta vinculació als incendis que han afectat unes 4.500 d'hectàrees a Ontinyent, Simat de la Valldigna i Alfafara. La jutge l'ha deixat en llibertat perquè no té cap document que expliqui les causes del foc i, per tant, que l'inculpi. Malgrat això, el govern valencià creu que els incendis van ser provocats perquè van començar amb només 20 minuts de diferència. El presumpte implicat és un brigadista forestal que treballa a l'empresa Tragsa i que està de baixa laboral.

Actualitzat
Pel que fa a les causes, el brigadista detingut per la seva presumpta implicació en els incendis ha quedat en llibertat. Després d'haver declarat, el fiscal no ha sol·licitat cap mesura cautelar de presó i la jutge tampoc no ho ha considerat d'ofici.

El jutjat no té cap informe tècnic que demostri l'origen de l'incendi o si ha estat provocat. Només disposa d'un informe de la policia nacional en el qual consten sospites que el brigadista n'és l'autor. L'home ha quedat imputat en una causa oberta per un delicte d'incendi forestal.

Indicis que són provocats

Efectius de l'exèrcit treballen en les tasques d'extinció. La ministra de Defensa, Carme Chacón, ha explicat que els incendis són "dels més ferotges" que s'han declarat aquest any. També ha apuntat que hi ha indicis que van ser provocats, perquè van començar a cremar en cinc punts diferents alhora.

Les autoritats valencianes ja apuntaven cap a aquesta hipòtesi, perquè dos dels incendis van començar amb només vint minuts de diferència. Se sospita sobretot dels focs d'Ontinyent i Simat de la Valldigna, encara que no es descarta que els altres també ho siguin.
NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut