París

En llibertat amb càrrecs l'agent financer de Société Générale

La justícia francesa ha deixat en llibertat amb càrrecs Jérôme Kerviel, l'agent financer de Société Générale acusat d'un frau de gairebé 5.000 milions d'euros. Kerviel està acusat d'un presumpte delicte "d'abús de confiança", segons ha informat el seu advocat. La fiscalia de París havia demanat presó preventiva per al detingut. Després de dos dies de declaracions, l'operador, de 31 anys, ha admès haver dut a terme operacions il·lícites, però ha assegurat que només ho va fer millorar la seva posició dins l'entitat i ha acusat altres "brokers" de fer el mateix. Els advocats que el defensen han insistit que l'han utilitzat per tapar pèrdues més importants. Unes acusacions que Société Générale ha desmentit categòricament.

Actualitzat

L'operador financer de Société Générale Jérôme Kerviel ha reconegut que va actuar tot sol i que va dissimular algunes operacions, però ha afegit que l'objectiu no era enriquir-se, sinó fer guanyar diners en borsa al banc pel qual treballava per així poder escalar llocs dins de l'entitat.

El presumpte responsable d'un frau de 4.900 milions d'euros ha passat aquest dilluns a disposició judicial, després de prestar declaració durant dos dies. Tal com es preveia, la justícia ha decidit processar-lo per abús de confiança, entre altres càrrecs.

D'altra banda, els advocats d'aquest jove operador continuen insistint que l'han utilitzat de cap de turc per desviar l'atenció sobre les pèrdues importants derivades de la crisi hipotecària als Estats Units. Unes acusacions que Société Générale ha desmentit categòricament, mentre que insisteix que el seu empleat va aconseguir saltar-se els controls informàtics i va poder arriscar, al mercat, més diners dels que el sistema permetia. L'assessor hauria utilitzat els codis dels seus companys i hauria falsificat documents, segons assegura l'entitat.

El cas, però, continua despertant desconfiança entre els analistes francesos. Es pregunten com una sola persona, destinada, a més, a operacions de baix risc, va aconseguir saltar-se tots els controls i invertir la quantitat de 5.000 milions d'euros a la borsa. En aquest sentit, el cas ja s'ha convertit en una qüestió d'estat a França i fins i tot el mateix president ha demanat una investigació a la ministra d'Economia, que es presentarà divendres.

Anar al contingut