Banyoles

En Joel, el nen de Banyoles malalt de leucèmia, ja té donant

En Joel, el nen de Banyoles malalt de leucèmia, ja té donant. D'una banda, a través de la Fundació Josep Carreras, han trobat sang d'un cordó umbilical molt compatible i de l'altra, també s'ha trobat un donant de medul·la òssia que tindria un grau de compatibilitat alt, encara que només d'aquí uns dies es podrà saber amb seguretat si és idònia per a un trasplantament. Finalment, doncs, la crida de la família del nen, de 6 anys, que va fer disparar el nombre de donacions mensuals de medul·la òssia a les comarques gironines, ha donat resultat.

Actualitzat
De moment, en Joel Coll rebrà la sang del cordó umbilical compatible amb un percentatge alt que podria salvar-li la vida, tal i  com ha informat "El Punt Avui".

Segons fonts de la família, després de la troballa, en Joel serà ingressat a la Vall d'Hebron, on començarà un tractament de quimioteràpia abans de rebre la transfusió de sang del cordó.

Això, després que la tia del nen anunciés al grup del Facebook "Suport i ajuda per a en Joel Coll", amb més de 1.200 seguidors, la notícia de la troballa d'un cordó que seria compatible amb la del Joel Coll.

"Bones notícies: hi ha un cordó molt compatible amb en Joel
i estan acabant d'estudiar compatibilitats amb donants adults. Gràcies pels vostres pensaments positius, gràcies pels vostres gestos, gràcies pels vostres ànims.. GRÀCIES!!!!", ha escrit la tia de Joel Coll, Sílvia Fornells.

El mes de març, Joel Coll va rebre la mala notícia que tenia una leucèmia mieloide aguda amb monosomia del cromosoma 7, un tipus de leucèmia atípic que només té cura a través d'un trasplantament de medul·la òssia o cordó umbilical. Des de llavors, el nen ha estat tractat a l'hospital Sant Joan de Déu de Barcelona, on es va desplaçar per preparar-se per a una possible operació.

Però després d'un temps en què en Joel no trobava cap donant compatible, la seva família i amics van decidir iniciar una crida a Catalunya per aconseguir un donant abans del mes de setembre, moment en què la malaltia podria passar a un estat molt crític.

Finalment, el crit d'auxili de la família d'en Joel va disparar el nombre de donacions de medul·la òssia a les comarques gironines. En Joel, de 6 anys, està diagnosticat de leucèmia mieloide aguda i necessita un trasplantament urgent, abans del setembre. De moment no han trobat cap donant compatible, tot i que hi ha hagut una donació de sang del cordó umbilicat que sí que ho és. Mentre la família comença a respirar més tranquil·la, a l'hospital Josep Trueta el nombre de donacions mensuals ha passat de les 3 que hi solia haver a 500.


Anar al contingut