Salisbury

En estat crític un exespia rus a causa d'una estranya substància tòxica

Els fets han passat al Regne Unit i recorden l'afer Litvinenko, l'exagent rus enverinat amb un material radioactiu

RedaccióActualitzat

Un exespia rus, en estat crític després de ser intoxicat al Regne Unit per una substància desconeguda. Hi ha màxima alerta perquè el seu cas recorda el de l'exagent del KGB Aleksandr Litvinenko, que va morir enverinat amb una substància radioactiva el 2006.

Agents de la policia britànica equipats amb vestits de protecció química a Salisbury, al sud-oest d'Anglaterram analitzen la zona on es van trobar inconscients un home de 66 anys i una dona d'uns 30, intoxicats. La protecció és màxima, perquè no se sap de quina substància es tracta i totes les hipòtesis estan obertes.

Segons una testimoni, "la dona es va com recolzar en ell. Semblava que s'havia desmaiat. Feia uns moviments estranys amb les mans mirant al cel. Em vaig atabalar. Veia que hi havia d'intervenir, però els notava tan fora de si que tampoc no sabia què fer per ajudar-los."

 

 

L'home intoxicat és Serguei Skripal. Es tracta d'un antic agent rus condemnat pel seu país, el 2006, per haver espiat per al Regne Unit. Quatre anys després, però, va ser traslladat a Londres, en un dels intercanvis d'espies més importants des de la Guerra Freda.

Similituds amb Litvinenko

El cas de Skripal recorda el de l'exagent del KGB Aleksandr Litvinenko, que l'any 2006 va morir després d'ingerir te contaminat amb poloni radioactiu.

Una investigació pública que va culminar el 2016 va concloure que la mort de Litvinenko va ser un assassinat comès "probablement" amb l'aprovació del president rus, Vladímir Putin.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut