Barcelona

En els últims catorze mesos han estat traslladats a Catalunya des de les Canàries 527 immigrants

L'arribada massiva d'immigrants subsaharians a les illes Canàries ha col·lapsat els centres d'acollida de l'arxipèlag, i obliga a traslladar-ne una part a altres punts de l'estat espanyol. És el cas de Catalunya, on la delegació del govern central afirma que els últims catorze mesos han arribat 527 immigrants de les Canàries, una xifra inferior a la que apuntava l'Ajuntament de Barcelona.

Actualitzat

Davant l'arribada ahir a Barcelona d'un avió amb quaranta africans sense papers procedents de l'arxipèlag canari -on van arribar en "patera"-, la gerent de Serveis Personals de l'Ajuntament de Barcelona, Glòria Figuerola, havia xifrat en uns 650 els immigrants traslladats a la capital catalana per part del govern. Un trasllat que s'ha fet, segons ha dit, de mica en mica des del novembre passat.

La gerent ha recordat que existeix un conveni entre el Ministeri d'Afers Socials i diferents ONG, perquè els immigrants que arriben a territori espanyol sense els permisos corresponents siguin traslladats a aquells llocs de la Península en què assegurin tenir algun contacte o familiar.

Les organitzacions no governamentals els orienten durant uns quinze dies i posteriorment se'ls trasllada als punts del país en què tenen coneguts, i molts d'ells elegeixen Catalunya, i més concretament, Barcelona.

Pel president del grup del PP a l'Ajuntament de Barcelona, Alberto Fernández Díaz, "Barcelona comença a patir l'equivocada aplicació de la llei d'estrangeria i els errors de la política exterior i d'immigració del govern del PSOE", ja que "en l'últim any han arribat a Barcelona un miler d'immigrants" sense documentació procedents de les Canàries. Fernández Díaz ha reclamat al govern central que "freni" el trasllat d'immigrants des de les Canàries a la capital catalana i ha acusat l'alcalde Joan Clos de ser "còmplice" i "no reaccionar" davant aquesta situació.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut