El príncep Felip durant el discurs que ha pronunciat a la cerimònia de lliurament dels Premis Príncep d'Astúries 2013.
El príncep Felip durant el discurs que ha pronunciat a la cerimònia de lliurament dels Premis Príncep d'Astúries 2013. (Foto: EFE)
Oviedo

En el discurs de lliurament dels Premis Príncep d'Astúries, Felip de Borbó afirma que Espanya és una gran nació "per la qual val la pena lluitar"

Durant l'acte de lliurament dels Premis Príncep d'Astúries i en un discurs esquitxat d'al·lusions a "l'esforç col·lectiu" i a la "capacitat de sacrifici", Felip de Borbó ha destacat que Espanya és una "gran nació" que "val la pena viure i estimar, i per la qual val la pena lluitar".

RedaccióActualitzat

Aquest vespre s'han lliurat a Oviedo els Premis Príncep d'Astúries, que volen promoure els valors científics, culturals i humanístics. A l'arribada al teatre, els prínceps Felip i Letícia han estat xiulats i rebuts amb pancartes de protesta. Dintre de la sala, l'acte ha transcorregut amb l'habitual solemnitat. Entre els guardonats hi ha l'escriptor Antonio Muñoz Molina, la fotògrafa Annie Leibovitz, l'ONCE i el director de cine Michael Haneke. Tots ells han rebut 50.000 euros de premi.

Durant el seu discurs, el príncep d'Astúries ha assegurat  que Espanya és una "gran nació" per la qual val la pena lluitar, que ha d'afrontar el seu futur des de "el rigor, la serietat , l'esforç i l'honradesa" i sense repetir "els errors i excessos inadmissibles" del passat.

Davant els guardonats i 1.600 persones que hans seguit en directe l'acte de lliurament, Felip de Borbó ha emplaçat els espanyols a "reaccionar" i no romandre "indiferents o immòbils" davant el "pessimisme", i ha reclamat a la societat una "reflexió rigorosa" per "mai més tornar a caure en errors i excessos inadmissibles".

En un discurs esquitxat d'al·lusions a "l'esforç col·lectiu" i a la "capacitat de sacrifici", l'hereu de la corona espanyola ha subratllat el coratge i la solidaritat de la societat i ha dit que aquests valors són exemple i referència "per fer front al pessimisme, la frustració o la desconfiança que afecten avui a molts espanyols".

El príncep Felip ha fet aquesta reflexió durant la cerimònia de lliurament de la XXXIII edició dels Premis Príncep d'Astúries, que s'ha celebrat al Teatre Campoamor d'Oviedo.

 

Anar al contingut