Barcelona

En deu anys, la taxa d'estalvi catalana ha baixat el 5%

Segons l'últim estudi publicat per la Fundació de les Caixes d'Estalvi, la taxa d'estalvi a Catalunya ha baixat un 5% en els últims deu anys, un descens que s'atribueix, especialment, a la reducció de l'estalvi familiar.

RedaccióActualitzat
Així es recull en l'últim estudi publicat per la Fundació de les Caixes d'Estalvi, que també reflecteix que el 2010 Catalunya ha estat la tercera comunitat on més s'ha estalviat.

De cada 100 euros d'ingressos, l'administració, les empreses i les famílies catalanes n'estalvien poc més de 24, quan fa 10 anys n'estalviaven prop de 30.

Segons un dels responsables d'aquest estudi de la fundació de les caixes, Pablo Alcaide, aquesta baixada es deu sobretot al descens de la capacitat d'estalvi de les famílies, que ha baixat fins l'11%.

Tot i que el 2010 va superar àmpliament el 20% de mitjana estatal de quota d'estalvi, Catalunya se situa com la tercera comunitat amb més capacitat d'estalviar després de les Illes i de Madrid. Fa una dècada era la segona. L'estalvi s'ha reduït a les 4 províncies catalanes.

Des de la Fundació de Caixes es recorda que, a més dels diners que es guarden al banc, el concepte d'estalvi inclou també els diners que es destinen a pagar la hipoteca o les aportacions que, per exemple, es fan a plans de pensions.

Els responsables de l'estudi alerten també que la falta de capacitat d'estalvi de les comunitats autònomes podria impedir que l'Estat assolís l'objectiu del 6% de reducció del dèficit pel 2011.

L'estudi també vol deixar clar que estalviar més o menys té tants avantatges com inconvenients.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut