El resultat electoral a Catalunya, amb el 99,92% escrutat
El resultat electoral a Catalunya, amb el 99,92% escrutat

En Comú Podem revalida la victòria a Catalunya amb uns resultats pràcticament idèntics als del 20-D

La candidatura encapçalada per Xavier Domènech manté els 12 diputats del desembre, tres més que Esquerra Republicana

Actualitzat

El 26-J deixa uns resultats a Catalunya molt similars als del 20-D. Amb el 99,92% escrutat, l'únic canvi respecte de les eleccions de fa sis mesos és un diputat que passa del PSC al PP a la circumscripció de Lleida. En Comú Podem repeteix la victòria a Catalunya amb els mateixos escons que el 20 de desembre. La candidatura encapçalada per Xavier Domènech aconsegueix 12 diputats. En segon lloc hi ha Esquerra Republicana, amb 9 diputats, que iguala els resultats de fa mig any, els millors resultats de la seva història en unes eleccions generals.

A més distància queden CDC i el PSC, amb 8 i 7 escons respectivament. L'únic canvi respecte a les eleccions de fa sis mesos és que el PPC arriba als 6 diputats, un més que al desembre, i Ciutadans continua amb 5 però es veu superat pels populars.

ECP guanya a Barcelona i Tarragona; ERC, a Girona i Lleida

Per demarcacions, les comarques de Lleida és on hi ha els canvis respecte a mig any enrere: l'escó del PSC que passa al PP. Tot i que no té cap efecte en el repartiment d'escons, Esquerra és la primera força tant a Lleida com a Girona, dues circumscripcions on el 20 de desembre va guanyar Democràcia i Llibertat, la marca amb què va acudir CDC als comicis.

Igual que el 20-D, els comuns continuen sent la força més votada a les comarques de Barcelona i a les de Tarragona.

 

Anar al contingut