Madrid

En Comú Podem renuncia a tenir grup propi al Congrés i al Senat

Es registrarà al Congrés amb Units Podem sota el nom de Grup Confederal Units Podem - En Comú Podem

RedaccióActualitzat

En Comú Podem, que va guanyar les eleccions del passat 26 de juny a Catalunya, no tindrà grup propi ni al Congrés ni al Senat. En Comú Podem ha renunciat a sol·licitar la formació de grup propi i finalment es registrarà al Congrés amb Units Podem sota el nom de Grup Confederal Units Podem - En Comú Podem.

En Comú Podem, coalició formada per Barcelona en Comú, Iniciativa, Esquerra Unida i Podem, ha desistit després que tant el PP com el PSOE l'havien advertit que no autoritzarien a la Mesa del Congrés la constitució d'un grup paral·lel al del Podem a la cambra.

En Comú Podem i Units Podem han pactat que les dues marques apareguin en la denominació del grup al Congrés i tant Íñigo Errejon com Xavier Domènech figuraran com a portaveus amb dret a formar part de la Junta de Portaveus.

En Comú Podem és l'única confluència territorial que ha renunciat a tenir grup propi, ja que els valencians de Compromís-Podem-EUPV  ja s'han registrat i avui mateix està previst que ho facin els gallecs d'En Marea. Tot apunta que PP, PSOE i Ciutadans no ho acceptaran i les formacions hauran de decidir si s'integren en el grup confederal d'Units Podem - En Comú Podem o passen al Mixt.

Una situació similar es produirà al Senat, on Podem formarà grup amb les confluències territorials de Catalunya i Galícia, i els senadors de Compromís quedaran integrats per decisió pròpia en el Grup Mixt.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut