Barcelona

En Comú Podem proposa al PSC un referèndum que pregunti sobre un "estat independent"

El document que Xavier Domènech va lliurar a Miquel Iceta inclou dues possibles preguntes que contemplen arribar a l'estat independent "pels procediments legals pertinents" o amb reforma constitucional

RedaccióActualitzat
Aquest dilluns s'han fet públic un document de sis pàgines amb les propostes que En Comú Podem va fer al Partit dels Socialistes de Catalunya, PSC. Aquest document és el que Xavier Domènech va lliurar a Miquel Iceta en la reunió que van tenir fa 10 dies. Aquesta reunió va sortir de la proposta de Pablo Iglesias a Pedro Sánchez que fossin ells dos els que exploressin acostar posicions sobre el referèndum de cara a una possible investidura.

El document proposa dues possibles preguntes de resposta binària, sí o no, totes dues encapçalades aquesta frase: "Està d'acord que Catalunya esdevingui un estat independent?" Després es donen dues opcions diferents: arribar-hi pels "procediments legals pertinents" o a través d'una reforma constitucional.

El cap de llista d'En Comú Podem al Congrés dels Diputats, Xavier Domènech, ha explicat aquest dilluns a "El matí de Catalunya Ràdio" que després d'aquella reunió no s'han tornat a veure ni tampoc han tingut cap notícia de com el PSOE ha rebut les propostes:
 

"En la reunió ni Miquel Iceta ni el PSC ens van dir que les preguntes proposades no tinguessin recorregut. Però el problema no és si en Miquel Iceta veu bé o no les preguntes del referèndum, sinó si el PSOE pot assumir-les."


Segons Domènech, el PSOE està atrapat en un pacte que ja ha demostrat que no té recorregut i cal canviar els termes del debat si es vol aconseguir desencallar la situació política:
 

"Si el que volem és formar noves majories a l'Estat això passa per assumir els grans reptes que planteja la plurinacionalitat, el tema territorial i el dret a decidir. Les alternatives només sortiran de l'obertura real d'aquest debat."

VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut