Barcelona

En alerta per forts vents a la meitat nord del país i Tarragona

L'episodi de forts vents començaria a perdre intensitat a partir de la matinada, però es manté la previsió de vents fins diumenge al migdia. Les ratxes màximes previstes són de 90 km/h.

RedaccióActualitzat

Protecció Civil ha apujat a alerta el Pla Procicat per les fortes ventades que s'estan produint a Catalunya, en especial a la meitat nord i a l'interior de Tarragona i les Terres de l'Ebre.

Inicialment i fins al vespre, ha començat a bufar a les cotes més altes, amb ràfagues de fins a 90 quilòmetres per hora, però després ha entrat vent intens de mestral que es deixarà notar també a cotes més baixes.

L'episodi de forts vents començaria a perdre intensitat a partir de la matinada, però es manté la previsió de vents fins diumenge al migdia.

Prudència en activitats a l'aire lliure, al carrer i al volant

Protecció Civil recomana fer el seguiment de les condicions meteorològiques i adaptar les activitats a l'aire lliure a les possibles ventades, sobretot a l'alta muntanya. També recorda les mesures de prevenció i autoprotecció necessàries en aquests casos, com per exemple fixar bé o retirar els objectes que estiguin a l'exterior i evitar aturar-se sota bastides o murs inestables mentre durin les ràfegues de vent.

Si es condueix per zones on es registren fortes ratxes, el Servei Català de Trànsit recomana reduir la velocitat, corregir les desviacions per mantenir la trajectòria del vehicle, fixar-se en la trajectòria del vent a través dels arbres i arbustos de la calçada i subjectar el volant de manera segura i forta.

Risc per l'estat de la mar: avís Inuncat

Protecció Civil també ha emès un avís del Pla Especial d'Emergències per Inundacions a Catalunya Inuncat per l'estat de la mar. Segons el Servei Meteorològic de Catalunya, a partir d'aquest dissabte a la tarda, es poden produir onades superiors als 2,5 metres (maregassa) a tot el litoral català menys a les Terres de l'Ebre i l'Alt Empordà. Durant la matinada, l'afectació s'estendrà a l'Alt Empordà.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut