L'Escala

Empúries recuperarà l'escultura de l'Esculapi i podria acollir el museu d'art grec més important d'Espanya

L'Ajuntament de l'Escala ha aprovat un conveni amb el Museu d'Arqueologia de Catalunya que preveu el retorn de l'escultura original d'Esculapi al museu d'Empúries un cop aquesta hagi estat restaurada i s'hagin posat a punt les mesures de seguretat pertinents. Aquest conveni, que es firmarà al setembre entre l'alcalde de l'Escala, Josep Maria Guinart, i la directora del MAC, Núria Rafel, també recull la possibilitat de formar un consorci amb la Generalitat i el govern espanyol perquè aquesta antiga ciutat grega aculli el museu d'art grec més important de l'Estat.

Actualitzat

Empúries podria refermar la seva condició de referent de la cultura artística grega a Espanya si prospera la iniciativa que recull el conveni que el pròxim mes de setembre signaran l'alcalde de l'Escala, municipi al qual pertany actualment l'antic emplaçament grec, i el Museu d'Arqueologia de Catalunya per construir-hi un museu d'art grec. Això suposaria el trasllat a Empúries de les obres gregues més importants que hi ha a Espanya, com escultures i mosaics.

Una de les obres que ja és segur que es podrà veure al museu d'Empúries és l'Esculapi, la troballa arqueològica més important feta mai a Catalunya. La representació del déu de la medicina està sent restaurada al Museu Nacional d'Art de Catalunya des del mes d'abril passat i un cop els experts acabin la seva feina, l'escultura tornarà a Empúries, on va ser trobada, i no al Museu d'Arqueologia, on s'ha pogut veure des de la seva descoberta.

A Empúries es troben unes ruïnes gregues del segle VI abans de Crist on s'han trobat diverses construccions tant gregues com romanes que contenen obres artístiques representatives d'aquestes societats.

NOTÍCIES RELACIONADES
Anar al contingut