Empat al Mundial dels EUA i victòria espanyola als Jocs de Sydney, els precedents

Els precedents mundialistes més immediats d'aquest Espanya-Corea del Sud els hem de buscar al Mundial dels Estats Units del 94. La selecció espanyola i l'asiàtica es van trobar en la primera fase i hi va haver un empat a 2 gols. Per Espanya, van marcar Salinas i Goikoetxea. També s'havien trobat a Itàlia l'any 90, en un partit que va acabar 3-1 per a Espanya, i als jocs de Sydney, amb un 3-0, amb gols de José Mari, Velamazán i Xavi. Aquest últim es podria tornar veure dissabte amb els coreans.

La selecció coreana no havia guanyat cap partit en les seves cinc participacions anteriors en un mundial. En el seu palmarès, hi figuraven deu derrotes i quatre empats. Justament, un empat a 2 és el resultat que va aconseguir contra Espanya en el Mundial dels Estats Units. L'any 1994, la selecció espanyola, que aleshores dirigia Javier Clemente, va debutar patint. Es va arribar al descans amb empat a 0, amb el porter Cañizares com a home decisiu en l'onze espanyol. En la segona part, Julio Salinas i Goikoetxea van marcar per Espanya, que es va avançar amb un 2 a 0, però el combinat coreà va saber reaccionar fins a igualar el marcador. Quatre anys abans, a Itàlia 90, les dues seleccions també van quedar aparellades en el mateix grup de la primera fase. La selecció espanyola, dirigida per Luis Suárez, no va tenir problemes per derrotar per 3 a 1 una dèbil Corea. L'heroi del partit va ser el madridista Michel, que va fer un "hat-trick". El millor gol del partit, però, el va marcar un coreà: Jom, amb un xut espectacular de falta directa.