Instant en què el fill d'un dels dos agents rurals morts allibera un exemplar de falcó peregrí davant els dos fèretres. Imatge del 23 de gener …
Instant en què el fill d'un dels dos agents rurals morts allibera un exemplar de falcó peregrí davant els dos fèretres. Imatge del 23 de gener del 2017 a l'església de Sant Llorenç de Lleida. (Horitzontal)

Emotiu comiat a l'església de Sant Llorenç de Lleida als dos agents rurals morts a Aspa

ACN Lleida.-L'església de Sant Llorenç de Lleida ha acollit a les quatre d'aquesta tarda el funeral pels dos agents rurals morts dissabte pels trets d'un caçador al municipi d'Aspa (Segrià). Una àmplia representació del cos dels Agents Rurals on treballaven les víctimes han volgut donar l'últim adéu als seus companys en un emotiu acte en el qual també han assistit diferents representants polítics i sindicals encapçalats pel president de la Generalitat, Carles Puigdemont, que ha estat acompanyat pels consellers Jordi Jané i Meritxell Serret. La cerimònia, que ha durat uns vint minuts, s'ha desenvolupat en la més estricta intimitat en una església que s'ha quedat petita i desenes de persones s'han quedat al carrer. En finalitzar, companys dels difunts han tret els dos fèretres a les espatlles i els han dipositat a l'entrada de l'església on els fills de les dues víctimes han deixat anar dos exemplars de falcó peregrí.

Unes 700 persones han assistit aquesta tarda al funeral pels dos agents rurals morts dissabte passat a mans d'un caçador a Aspa. L'església de Sant Llorenç de Lleida s'ha quedat petita per encabir tot el públic assistent, bona part del qual ha hagut de seguir la cerimònia des del carrer. Una àmplia representació dels Agents Rurals, integrada per uns 200 membres del cos uniformats, han ocupat tot el lateral de l'exterior esperant a l'arribada dels fèretres, abans d'accedir a l'església per seguir la cerimònia de comiat, en la qual també han participat representants dels Mossos d'Esquadra, dels Bombers, del SEM, de la Guàrdia Urbana, entre altres cossos i forces de seguretat. El president de la Generalitat, Carles Puigdemont, acompanyat pels consellers d'Interior, Jordi Jané, i d'Agricultura, Meritxell Serret, ha encapçalat la delegació del Govern en la cerimònia. Pel que fa a CCOO, sindicat al qual estaven afilats els dos agents rurals morts, la representació ha anat a càrrec del secretari general de CCOO a Catalunya, Joan Carles Gallego, juntament amb altres càrrecs de la direcció i de l'aspirant a la secretaria general del sindicat, Javier Pacheco. L'acte també ha comptat, entre altres, amb la presència de l'alcalde de Lleida, Àngel Ros, del president de la Diputació de Lleida, Joan Reñé, i de la subdelegada del govern espanyol a Lleida, Inma Manso.Minuts abans de les quatre de la tarda han arribat a l'església de Sant Llorenç els cotxes fúnebres carregats amb els fèretres dels dos agents morts, acompanyats per familiars i amics i companys del cos d'Agents Rurals. Han estat necessaris quatre cotxes, ja que dos anaven plens amb els nombrosos rams i corones que han fet arribar cossos i forces de seguretat i d'agents rurals des de diferents punts de Catalunya i d'altres comunitats de l'Estat. Un cop finalitzat el funeral membres del cos d'Agents Rurals han tret a braços els dos fèretres amb els companys morts i els han dipositat a l'exterior de l'església de Sant Llorenç. A continuació, els fills dels dos agents rurals han deixat anar un exemplar cadascun d'un falcó peregrí, moment que ha estat rebut amb un emotiu i llarg aplaudiment per part dels assistents. Un cop alliberats els animals, companys de les víctimes han carregat els dos fèretres als cotxes fúnebres, donant per finalitzada la cerimònia, que ha estat seguida per nombrosos mitjans de comunicació.

Anar al contingut