Barcelona

Emin Capital explica en un comunicat que no han pres cap "drecera legal" per obtenir les llicències de la Torre Agbar

Els propietaris de la Torre Agbar consideren desafortunades les declaracions per part de l'ajuntament que parlaven d'estratègia o mesura de pressió

RedaccióActualitzat

Després de la resposta de l'ajuntament als propietaris de la Torre Agbar que puntualitza que tot i que l'edifici no està afectat per la moratòria, el consistori pot tombar el projecte d'hotel que presentin, aquests han fet un comunicat explicant la seva situació.

El comunicat compost de diversos punts explica que l'empresa propietària, Emin Capital no ha pres cap "drecera legal" per obtenir les llicències i / o permisos, ja que la sol·licitud del certificat de règim urbanístic, és una via de plena legitimitat legal i practica habitual a l'hora de fer projectes immobiliaris.

També aclareixen que van rebre de mans de l'Ajuntament, un certificat el Dijous 30 de Juliol del 2015 i un aclariment el divendres 31 de juliol 2015. En tots dos casos, s'atorga a Emin Capital la potestat de sol·licitar llicències per a un ús hoteler a la torre Agbar a partir del mateix dia de la recepció d'aquests documents per un període de 6 mesos.

Emin Capital, explica en el comunicat que presentarà un expedient tècnic a l'ajuntament, que complirà totes les lleis vigents en matèria
urbanística, de seguretat i altres registres, i recorda, que l'operador seleccionat és una important cadena nord-americana amb presència als cinc continents, amb centenars d'hotels i que acatarà les lleis locals com ha fet sempre.

Els propietaris de la Torre Agbar consideren desafortunades les declaracions per part de l'ajuntament que parlaven d'estratègia o mesura de pressió.

Quina és la situació en aquests moments

El projecte d'hotel de la torre Agbar continua en suspens. L'Ajuntament de Barcelona diu que no està disposat a canviar el seu model de turisme i posa en dubte l'excepció administrativa presentada pel grup inversor Emin Capital.

Aquest divendres, els propietaris de l'Agbar van emetre un comunicat en què anunciaven que podrien tirar endavant l'hotel. L'Ajuntament, en una nota, explicava que "no hi havia cap tracte de favor", però admetia que "per imperatiu legal" haurien de permetre tirar endavant el projecte.

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut