Emesa l'ordre d'extradició del capellà de Tortosa acusat d'abusos sexuals

A Joan Alonso, l'han detingut a Hondures en una investigació que va començar el març i, des del maig, ha propiciat la detenció de vuit acusats més

RedaccióActualitzat

Feia quatre mesos que el buscaven i l'han detingut a Hondures. És el sacerdot Joan Alonso Bonals, de qui se sospita que va abusar sexualment d'un menor a les Terres de l'Ebre. Alonso té 52 anys, es va criar a Tortosa, i ha estat capellà a diverses localitats d'aquesta diòcesi, per exemple Deltebre i Alcanar, d'on va plegar fa un any precisament per anar a Hondures com a missioner.

Des de fa 4 mesos hi havia una ordre internacional de recerca i captura, ordre que va executar la policia hondurenya aquest cap de setmana. Un cop assabentat d'aquesta detenció, el jutjat número 4 d'Amposta ha emès aquest dilluns l'ordre d'extradició perquè el portin a Espanya per declarar davant del titular d'aquest jutjat.

 

 

Investigació en marxa des del març

És un procés llarg que pot durar unes quantes setmanes. La investigació ja venia de lluny: es va posar en marxa el març i el maig va haver-hi les primeres detencions. A part d'Alonso, en total, s'han detingut vuit homes més de diferents localitats catalanes, tots acusats d'haver mantingut relacions sexuals amb un adolescent.

Segons la investigació, Alonso també hauria abusat d'aquest mateix menor, que ara ja té 16 anys. A tots nou se'ls investiga pels delictes de presumptes abusos sexuals. Alguns dels acusats ho haurien fet pagant diners al menor, i per això als abusos sexuals s'hi afegeixen els delictes de corrupció i prostitució de menors.

 

NOTÍCIES RELACIONADES
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut