La cigonya morta a l'església de Gardeny (ACN)
La cigonya morta a l'església de Gardeny (ACN)
Lleida

Embolic per les xarxes contra les cigonyes a les esglésies de Lleida

Els ecologistes denuncien la mort d'una d'aquestes aus a l'església de Gardeny

RedaccióActualitzat

Estira-i-arronsa a Lleida per les xarxes col·locades a les esglésies per evitar que les cigonyes hi facin niu i els despreniments de pedres. La Generalitat ha advertit que multarà els responsables de la catedral de Lleida si les cigonyes queden atrapades a la xarxa que protegeix la façana.

El govern ha demanat al capítol de la catedral que canviï el tipus de xarxa que hi han instal·lat, per evitar que aquestes aus hi quedin atrapades, com ja va passar fa uns dies. Els tècnics asseguren que la malla no és prou espessa.

També demana que retiri la querella criminal que el bisbat ha posat contra la titular de Territori a Lleida. El director general de Polítiques Ambients i Medi Natural, Ferran Miralles, la considera "desproporcionada":

"Lamentem profundament i no entenem una decisió tan dràstica d'aquesta contundència perquè entenem que no es dona cap dels supòsits. L'entenem desproporcionada. Esperem que es retiri."

En deu anys s'han multiplicat per quatre les parelles de cigonyes reproductores a les comarques de Lleida.

Cigonya morta a Gardeny

En plena polèmica el grup ecologista Ipcena ha denunciat "l'assassinat" d'una cigonya a l'església de Gardeny. Des del col·lectiu consideren que els ferros instal·lats al campanar de l'església són la causa de l'accident.

L'entitat ecologista sosté que la instal·lació "d'artefactes amb sirgues i una estructura de ferros en forma de paraigües col·locats en forma invertida" suposa una "trampa" per a les cigonyes. Consideren que s'ha atemptat contra una espècie protegida i que -a més- es malmet el monument.

Ipcena es querellarà contra el capellà de la parròquia i el responsable de l'empresa Cigüeña Stop, a qui l'entitat considera "responsables directes" de la mort de l'animal per un presumpte delicte contra el medi ambient.

Així mateix, Ipcena demanarà a Territori i Sostenibilitat que ordeni la retirada d'aquest sistema antinius, tant de l'església de Gardeny com la de la de Sant Martí de la ciutat de Lleida.

ARXIVAT A:
Medi ambient
VÍDEOS RELACIONATS
ÀUDIOS RELACIONATS
Anar al contingut