Imatge de l'Anna Sallés asseguda a les escales del jardí de la Creu de Pedralbes de Barcelona aquest 29 de juny de 2017. (Horitzontal)
Imatge de l'Anna Sallés asseguda a les escales del jardí de la Creu de Pedralbes de Barcelona aquest 29 de juny de 2017. (Horitzontal)

"Em sento molt satisfeta perquè aquest 9,80 és la recompensa a molts anys de feina"

ACN Barcelona.-L'Anna Sallés, una de les quatre noies que amb un 9,80 han aconseguit la màxima nota a la selectivitat d'enguany, s'ha mostrat molt sorpresa per la qualificació tot i que reconeix que va sortir dels exàmens "amb bones sensacions" i que no li van semblar del tot difícils. "Ahir a la nit em van trucar de la Generalitat per dir-m'ho i no m'ho podia creure", assegura. La fins ara alumna d'Aula Escola Europea de Barcelona explica que "és una noia molt organitzada i metòdica" i que el seu secret per treure bones notes ha estat sempre estudiar una mica cada dia. El curs vinent l'Anna vol estudiar un doble grau d'enginyeria a la UPC, però tot i la nota aconseguida encara no sap si entrarà perquè fins demà no sabrà si ha superat l'examen d'accés que va haver de fer. Sigui com sigui, fent la vista enrere, l'Anna diu satisfeta que el 9,80 de la selectivitat "és la recompensa a molts anys de feina".

L'Anna explica que si els exàmens no li van semblar molt difícils és perquè durant el curs ha estat constant i perquè, a banda dels molts exàmens de prova que ha fet, aquest any també ha cursat el batxillerat internacional que, tot i que no li caldrà, també podia ajudar-la a pujar nota. "Ho tenia bastant dominat", reconeix.Malgrat l'esforç que li ha suposat fet els dos batxillerats, l'Anna està molt satisfeta d'haver-los compaginat. En aquest sentit, destaca que no ha fet el batxillerat internacional pel títol i que està molt satisfeta dels coneixements que li ha aportat. "He aprés a veure les coses des d'un punt de vista diferents i a afrontar els problemes d'una altre manera i tot això m'ha enriquit molt a nivell personal", puntualitza.Amb la nota més alta de Catalunya a la selectivitat, l'Anna encara no té garantit que pugui cursar el doble grau d'enginyeria a la UPC, la carrera que ha escollit. Fa uns dies va haver de fer un examen d'accés que es combina amb la nota aconseguida al batxillerat i la selectivitat i fins demà no sabrà si l'accepten.En vista a l'estiu, l'Anna té previst donar classes particulars durant tot el mes de juliol i dedicar l'agost a descansar i carregar piles.

Anar al contingut