Pequín

Els xinesos criden al boicot de productes francesos i protesten davant de supermercats Carrefour

Les protestes durant el recorregut de la torxa dels Jocs Olímpics de Pequín no són ben rebudes a la Xina, on últimament sovintegen les mostres de patriotisme. Un grup de persones s'ha manifestat a Pequín i altres ciutats del país davant dels supermercats Carrefour, empresa d'origen francès. Protestaven pel possible boicot de Nicolas Sarkozy a la cerimònia d'inauguració dels Jocs, i perquè consideren que la policia francesa no va protegir adequadament la torxa olímpica durant el recorregut per París. A la Xina ja han començat a circular correus electrònics que fan una crida al boicot dels productes francesos.

Actualitzat
La campanya de pressió contra els supermercats francesos va començar fa uns dies, a través de correus electrònics i missatges de mòbil en què s'assenyalava que el principal accionista de Carrefour, Louis Vuitton, havia fet importants donacions al dalai-lama i es demanava dir a amics i familiars que no compressin en aquests establiments.

A aquestes suposades donacions al personatge tibetà, s'hi suma el malestar xinès davant del pas de la torxa olímpica per París, on es van manifestar no només grups protibetans sinó també diverses organitzacions prodrets humans, i les insinuacions del president francès, Nicolas Sarkozy, sobre la possibilitat de boicotejar de manera simbòlica els Jocs Olímpics d'aquest estiu a Pequín no assistint a la cerimònia inaugural, el 8 d'agost.
Anar al contingut