Catalunya

Els xàfecs podrien repetir-se de matinada i ser intensos entre el Baix Camp i el Maresme

Les tempestes que han descarregat amb força aquest dijous s'han anat retirant en molts punts, però a la zona compresa entre la costa del Baix Camp i el Maresme es podrien mantenir actives al llarg de tota la matinada. Aquesta situació podria afectar també alguna altra àrea prelitoral. Les pluges han descarregat amb força aquest dijous gairebé a tot el territori. Primer han començat afectant el nord del país i progressivament han anat avançant cap el centre, est i sud de Catalunya. Els xàfecs més forts han caigut a l'àrea del Lluçanès, on destaquen, per exemple, els 78 litres per metre quadrat a Perafita. Es manté l'avís del Servei Meteorològic.

Actualitzat
La pluja ha anat acompanyada de calamarsa a la comarca d'Osona, tot i que no s'han produït incidències remarcables. Els ruixats també han afectat amb força alguns punts de Ponent i el nord de les comarques tarragonines. A Roda de Barà han caigut 55 litres i a Segur de Calafell el passeig ha quedat inundat. Les carreteres de la zona també s'han vist afectades. A l'àrea de Barcelona, al Baix Llobregat i el Garraf també han descarregat amb força.

S'han registrat quantitats localment importants: a Perafita, 78 litres per metre quadrat; a Ancs, 69; a Setcases, 60; a Darnius, 53; a Sagàs, 52; a Maçanet de Cabrenys, 50; a Núria, 47; a Sort, 46; a Queralbs, 45 litres per metre quadrat; a Viliella, 43; a Figueres, 41; a Molló i Casserres, 40; a Querol 39; a Ulldeter i Vila-rodona, 37; 35 a Tregurà de Baix; a Vilafant, 33; a Font-rubí, 31; a Boadella d'Empordà, 29; a Castelló d'Empúries, 28, i 25 a Sant Vicenç de Torelló i Cervera.

Els Bombers de la Generalitat han rebut gairebé un centenar d'avisos per les afectacions provocades pels aiguats. En total, els equips d'emergència han fet una vintena de sortides, però cap de greu. Les incidències s'han concentrat a l'Alt Empordà, la Cerdanya, el Bages i el Maresme.

De cara a les pròximes hores, les pluges aniran dispersant-se però poden persistir al llarg de la matinada a la costa central i al nord de la Costa Daurada. Cal parar atenció en aquests sectors i també a la resta del país, perquè continuaran descarregant tempestes intenses; precaució, per tant, amb les rieres i els cops de vent.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut