Estats Units

Els Webby premien un web de finances creat per dos espanyols

Els Webby Awards pretenen ser, des de fa 14 anys, els Oscars d'internet. Potser la comparació no és del tot adequada perquè es premien productes molt diferents, des de blogs i webs fins a vídeos que tenen èxit a la xarxa, però després de gairebé una dècada i mitja, els premis s'han consolidat com els reconeixements més importants que s'atorguen al voltant de les creacions que es difonen gràcies a internet.

Actualitzat
Els guanyadors d'enguany ja s'han fet públics i la llista completa es troba al web de l'organització. Es poden destacar, com a mínim, el premi a Vint Cerf, un dels creadors de la "teranyina global", i el premi que han obtingut l'informàtic català Marc Torrens i l'emprenedor valencià Francisco Martín, que actualment resideix a Oregon (als Estats Units). El seu web de recomanacions financeres MoneyStrands s'ha endut un dels Webby 2010.

Serveis tan reconeguts com Twitter o Flick'r s'han endut premi, al costat de publicacions com el blog sobre tecnologia Mashable o l'edició digital de "The New Yorker", la pàgina oficial de l'actor Jim Carrey o la de National Geographic. En general, la majoria dels premiats són llocs oficials, d'entitats reconegudes i d'empreses sòlides, sense gaire espai per a la innovació o la descoberta de sorpreses.

No cal dir que els Webby posen el focus en l'entorn anglosaxó i, per tant, els  guanyadors en les diverses categories, que van des de l'automoció fins a l'art, passant per conceptes molt diversos, no solen tenir en compte les creacions que a molts països es fan i que també tenen el seu públic en diferents racons de la xarxa global.

La cerimònia de lliurament es farà al juny a Nova York.

Anar al contingut