Núria Marín, aquest dimarts al vespre, durant el ple (ACN)
Núria Marín, aquest dimarts al vespre, durant el ple (ACN)
L'Hospitalet de Llobregat

Els vots del PSC tomben a l'Hospitalet una moció de suport als docents d'El Palau

Els socialistes ho justifiquen perquè no volen "posar les escoles en el centre del conflicte"

RedaccióActualitzat

A l'Hospitalet de Llobregat, els vots de l'equip de govern del PSC de l'alcaldessa, Núria Marín, han tombat una moció al ple en suport al professorat de l'IES El Palau, de Sant Andreu de la Barca. La justificació que han defensat els socialistes és que no volen posar les escoles al centre del conflicte.

Ciutadans ha criticat durament la moció. El text era una proposta d'Iniciativa, Esquerra, PDeCAT i la CUP per instar la fiscalia a retirar les acusacions dirigides als professors denunciats per delictes d'odi contra els alumnes fills de guàrdies civils.

Khristian Giménez (CUP) ha defensat la proposta:

"Les expressions que s'atribueixen a la denúncia a alguns docents del centre no són certes i tergiversen les diverses intervencions a les classes, tot i que fins avui no s'ha registrat cap queixa formal ni al centre ni als serveis d'inspecció el mateix 3 d'octubre. Es van activar els mecanismes docents habituals per generar espais de trobada entre alumnat, docents, institució educativa i AMPA, amb l'objectiu d'abordar la situació, contrarestar el relat esbiaixat que s'estava projectant i garantir la intimitat de l'alumnat."

 

Jaume Graells (PSC) ha argumentat el vot negatiu de la seva formació:

"Prou de situar les escoles en el centre del conflicte. Em sembla que això és gravíssim. Hem de posar en valor la pluralitat de la comunitat educativa. No tot el col·lectiu del professorat pensa el mateix (...) Al mateix temps rebutgem l'assenyalament de ningú. Això ha estat realment lamentable. Publicacions de fotos de professorat..."

 

 

Des de Ciutadans, Miguel García ha carregat contra els impulsors de la iniciativa:

"Aquí no se li acut a ningú presentar una moció d'aquestes característiques en el tema de La Manada o de l'assassí de Rocío Wanninkhof. Resulta que aquests són delictes tan greus que a ningú li passaria pel cap presentar una moció d'aquest tipus, i em sembla bé. Però, és clar, quan influeix el que influeix, com temes ideològics, els fiquem aquí i ens veiem abocats a haver de votar-hi en contra... Perquè no votem en contra de la presumpció d'innocència, votem en contra d'aquests motius ideològics que vostès mouen. Ho confonen tot amb això de la República de Baratària que vostès tenen, que estan enganyant a tothom."

 

Notícia relacionada: Amenacen amb pintades els professors de l'institut de Sant Andreu de la Barca

 

ARXIVAT A:
Referèndum 1-OArticle 155Procés catalàPSCSant Andreu de la BarcaDelicte d'odi
Anar al contingut