Els viticultors del Penedès esperen arribar als 240 milions de quilos en la verema d'enguany

Els viticultors del Penedès esperen recol·lectar uns 240 milions de quilos de raïm en la campanya de la verema d'enguany en aquesta denominació d'origen. La campanya de la verema està marcada enguany pel conflicte dels preus. El sindicat agrari Unió de Pagesos ha denunciat que fa tres anys que el viticultor ven el raïm i el vi a un preu que no cobreix els costos de producció, mentre que la patronal del vi UVIPE assenyala que en el cas del raïm negre els preus pagats superen la mitjana del conjunt de regions vitícoles espanyoles.
Els viticultors del Penedès esperen arribar als 240 milions de quilos en la verema d'enguany
Vilafranca del Penedès

Els viticultors del Penedès esperen arribar als 240 milions de quilos en la verema d'enguany

Els viticultors del Penedès esperen recol·lectar uns 240 milions de quilos de raïm en la campanya de la verema d'enguany en aquesta denominació d'origen. La campanya de la verema està marcada enguany pel conflicte dels preus. El sindicat agrari Unió de Pagesos ha denunciat que fa tres anys que el viticultor ven el raïm i el vi a un preu que no cobreix els costos de producció, mentre que la patronal del vi UVIPE assenyala que en el cas del raïm negre els preus pagats superen la mitjana del conjunt de regions vitícoles espanyoles.
Com a arguments per justificar la contenció de preus, les empreses es refereixen a l'augment de la competitivitat en els mercats i a l'existència d'excedents, però Unió de Pagesos, contràriament, reclama el compliment de la reglamentació de les denominacions d'origen perquè "no vingui producció de fora i s'envasi com si fos d'aquí". El director de la Denominació d'Origen (DO), Josep Ribas, confia que el manteniment de les condicions meteorològiques confirmi "la bona qualitat de la collita que s'apunta", encara que en quantitat "no s'espera un any excepcional". Els viticultors del Penedès comencen la verema amb la recol·lecta de la varietat primerenca de chardonnay, i no serà fins a la primera setmana de setembre quan s'iniciï la recol·lecció de les varietats tradicionals de la zona, que són macabeu, xarel·lo i parellada. De la seva banda, Gabriel Giró, director de la DO Cava, ha assenyalat que la verema d'aquest any presenta un retard mitjà de dotze dies respecte a la campanya anterior, quan la calor excepcional va obligar a avançar-la i, tot i que ha advertit que "s'ha d'estar alerta amb l'aparició de focus de podridura", ha afegit que la qualitat del raïm "serà bona".