Barcelona

Els visitants del Tibidabo baixen un 30% arran de l'accident d'El Pèndol ara fa un mes

El Parc d'Atraccions del Tibidabo de Barcelona ha perdut un 30% de visitant aquest més de juliol respecte a l'any passat. La causa, segons reconeixen els responsables del parc, és l'accident d'ara fa un mes a l'atracció d'El Pèndol, on va morir una noia de 15 anys. Les feines de retirada de l'estructura han començat. Es guardaran a les dependències municipals a l'espera que es tanqui la investigació judicial. Mentrestant, el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya està preparant un informe, encarregat per l'Ajuntament, per saber què va fallar.

Actualitzat
Ara fa un mes del tràgic accident al Tibidabo en què una noia de 15 anys va morir. La presidenta del Parc d'Atraccions, Sara Jaurrieta, reconeix que l'accident ha fet reduir el nombre de públic aquest juliol. "Hem tingut menys visitants que l'any passat, aproximadament un 30% menys. Hem passat dels 90.000 visitants a uns 60.000".

Sara Jaurrieta espera que es torni a recuperar la confiança. Recorda que hi ha dues investigacions obertes: la judicial i la de l'Ajuntament de Barcelona.

De moment, s'ha començat a desmuntar l'atracció El Pèndol. Segons ha explicat l'Ajuntament de Barcelona, els materials es guardaran fins que s'acabin les investigacions que han de determinar les causes de l'accident. Les tasques per desmuntar l'atracció s'allargaran fins dimecres de la setmana que ve.

D'altra banda, hi ha obert un procés judicial per aclarir les causes de la tragèdia i depurar responsabilitats. En aquest procés judicial, la família de la noia morta es presentarà com a part.

Per la seva banda, el Col·legi d'Enginyers Industrials de Catalunya està fent les seves anàlisis i prepara l'informe que li va encarregar l'Ajuntament de Barcelona per saber què va fallar a l'atracció. També està revisant les atraccions L'Huracà i la sínia, que continuaran tancades fins al final del procés, i després analitzarà totes les altres atraccions del parc.
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut