Pla mig de Juan Carlos Giménez, assessor del comitè de vaga d'Eulen a l'aeroport del Prat, atenent la premsa. Imatge del 10 d'agost d…
Pla mig de Juan Carlos Giménez, assessor del comitè de vaga d'Eulen a l'aeroport del Prat, atenent la premsa. Imatge del 10 d'agost de 2017 (horitzontal)

Els vigilants dels accessos de seguretat de l'aeroport del Prat rebutgen la proposta del Govern i mantenen la vaga

ACN El Prat de Llobregat.-Els treballadors d'Eulen a l'aeroport del Prat, responsables del servei de vigilància als controls de seguretat, han decidit en assemblea mantenir la vaga parcial d'aquest divendres i diumenge, i també l'aturada indefinida a partir del dilluns 14. Després de vuit hores de reunions i votacions -els treballadors han assistit a l'assemblea per torns-, la majoria de la plantilla ha rebutjat la proposta de plus salarial de 200 euros en 12 pagues proposada pel Departament de Treball de la Generalitat i acceptada per la direcció d'Eulen. Només hi han donat suport 2 treballadors, mentre que la gran majoria s'han decantat per altres opcions. De les propostes plantejades, el plus de 250 euros en 15 pagues és la que més vots ha obtingut: 89 treballadors s'hi han mostrat a favor. L'opció de 200 euros per 15 pagues -defensada pel comitè de vaga- ha obtingut el suport de 82 empleats. Per últim, altres propostes no previstes inicialment han obtingut 3 vots. Ara els treballadors traslladaran el resultat de l'assemblea al departament de Treball, que lidera la mediació, i les negociacions amb Eulen continuaran obertes per seguir buscant un acord que permeti desconvocar les aturades.

A la sortida de l'assemblea, l'assessor del comitè de vaga, Juan Carlos Giménez, ha reconegut que el comitè era més partidari de votar l'opció de cobrar un plus de 200 euros en 15 mensualitats, tal com ja havien avançat al migdia. Giménez ha assegurat que aquesta via "hagués fet més fàcil" l'acord amb l'empresa perquè era una opció més propera als 200 euros en 12 mensualitats plantejada per la Generalitat i acceptada per Eulen. "Amb tot, són els treballadors els qui manen", ha afegit.Juan Carlos Giménez ha defensat el fet d'haver plantejat dues noves opcions a l'assemblea sense que haguessin sorgit durant el pacte a la darrera reunió al Departament de Treball, destacant que la voluntat del comitè de vaga era "oferir més possibilitats per continuar la mediació". Segons Giménez, s'han debatut quatre propostes enlloc de dues per tenir "més marge per acostar-se a un acord total" amb Eulen.Un cop resolta la votació, aquest dijous al vespre el comitè de vaga ha traslladat al Departament de Treball els resultats de l'assemblea, a la qual ha participat la meitat de la plantilla "ja que hi ha molts empleats que estan de vacances i altres que estaven treballant a l'aeroport", ha justificat l'assessor del comitè de vaga. De moment no hi ha agendada cap nova reunió de mediació, i Giménez ha instat la Generalitat i Eulen a convocar-ne una. Amb tot, s'ha mostrat escèptic amb la possibilitat d'arribar a un acord "perquè l'empresa ja va dir que es plantava en 200 euros amb 12 pagues".La vaga no és només qüestió dels dinersPel que fa a les jornades de vaga parcial i indefinida, Juan Carlos Giménez ha assegurat que la votació d'aquest dijous en cap cas hauria servit per desconvocar aquestes aturades. I és que, en paral¿lel a la negociació pel plus salarial -corresponent a un complement que cobren els treballadors de diferents serveis de l'aeroport-, el comitè de vaga considera insuficient el compromís adquirit per Aena conforme les millores laborals es mantindran de cara a properes licitacions. Segons Giménez, la carta que Aena va signar ahir dimecres comprometent-se a mantenir els reforços de personal no responen totes les necessitats reivindicades pels vigilants dels controls de seguretat. Entre altres qüestions, els treballadors exigeixen que al compromís d'Aena també hi consti l'obligatorietat que els torns siguin paritaris "ja que actualment les dones treballen més que els homes". "Al document hi falta claredat. Esperem que puguem arribar a un acord, perquè, si no, la vaga continuarà", ha reblat.Així les coses, aquest divendres i el proper diumenge 13 hi ha previstes dues noves jornades de vaga parcial per part dels vigilants de seguretat dels controls d'accés als embarcaments de l'aeroport. Com la setmana passada, les aturades seran de 5:30 h a 6:30 h, de 10:30 h a 11:30 h, de 16:30 h a 17:30 h i de 18:30 h a 19:30 h. Si diumenge no hi ha hagut acord entre les parts, dilluns 14 els treballadors començaran la vaga indefinida.

Anar al contingut