Estats Units

Els vídeos a Facebook tindran publicitat

Es calcula que el 2020 el 80% del trànsit de dades d'internet serà de vídeos

RedaccióActualitzat

En els propers mesos els vídeos de Facebook inclouran publicitat a mitja reproducció. Aquest fet, queja passa als Estats Units, té l'objectiu d'atraure creadors de vídeos que ara es concentren, en bona part, a Youtube. I per aconseguir-ho s'ha fixat que del que generi en publicitat un vídeo penjat a Facebook, el 55% serà per al creador.

Es calcula que el 2020 el 80% del trànsit de dades que es mouran per la xarxa seran vídeos. I segons les previsions, es passarà de dos milions de terabits cada mes a gairebé 23 milions. Això voldrà dir que el trànsit de vídeo s'haurà multiplicat per deu. És per aquest motius que es busquen maneres de treure'n rendiment. 

 

De moment, però, Facebook creu que és complicat robar a Youtube la posició de força en el camp del vídeo. Així ho ha assegurat Guillem Bernat, cap publicitat vídeo Adsmurai, socis tecnològics de Facebook, Twitter, i Instagram a Espanya:

"No crec que estigui en una fase que sigui comparable. Ara mateix Youtube és una plataforma molt consolidada en la que la creació de contingut està molt més primada per la plataforma. En canvi, Facebook ara mateix està en un "early stage", de moment no existeix aquesta plataforma de creadors. Llavors és un percentatge alt? Sí, però també perquè s'ha d'incentivar un creixement i s'ha d'incentivar una creació d'aquesta comunitat i el punt de partida és zero. Però simplement s'ha donat una passa per obrir un nou contingut."

De fet, a Youtube, propietat de Google, tenen fins i tot un apartat amb tutorials per als que volen crear vídeos i on s'explica com guanyar-hi diners. 

 

El professor Comunicació Audiovisual de la UOC, Antoni Roig, augura que el vídeo en directe anirà a més i afegeix que cal pensar en vídeos menys lineals:

"La integració del vídeo per plataformes que originàriament potser no estaven pensades estrictament per vídeo però sí per la part més visual aniran a més, és evident que el vídeo en directe anirà a més. I també com a previsió de curt-mig termini hem de pensar també en altres formes de vídeo que no són estrictament lineals."

Facebook és la xarxa social amb més usuaris, més de 1.500 milions a tot el món, i l'any passat va tenir uns beneficis de gairebé 6.000 milions de dòlars.

VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut