Finca que volen enderrocar, situada al barri de Gràcia
Finca que volen enderrocar, situada al barri de Gràcia
Barcelona

Els veïns eviten l'enderrocament d'una finca i una alzina centenària al barri de Gràcia

L'Ajuntament de Barcelona confirma que els propietaris de la finca tenen llicències per enderrocar l'espai i construir nous pisos

Actualitzat

Veïns del barri de Gràcia i de la resta de la ciutat de Barcelona han evitat aquest divendres l'enderrocament de dues cases i una alzina centenària, que estan situades en una propietat considerada patrimoni històric.

Protegir l'espai verd i el patrimoni

Els veïns s'han concentrat a primera hora al carrer Encarnació, per evitar que la propietària de la finca, la immobiliària Encarnación Invest, destruís les dues cases per construir un bloc de pisos. A més, han denunciat que la zona compta amb un espai verd que s'ha de protegir.

Tal com explica Xosé Surén Rodríguez, un dels veïns que ha frenat l'enderrocament:

"No n'hi ha cap d'igual a Barcelona, és espectacular. Això és una propietat privada, però pertany a la Terra."

 

 

Hi ha permís per construir

L'Ajuntament de Barcelona ha explicat que ni les cases ni l'espai verd que hi ha a la finca estan catalogats. A més, asseguren que els propietaris de la finca tenen llicències per enderrocar l'habitatge i començar la construcció de 28 pisos.

Ho ha explicat el regidor del districte de Gràcia, Eloi Badia, al seu compte de Twitter:

 

 

També han confirmat que dilluns que ve es reuniran amb els promotors per evitar l'enderrocament, però també han recordat que sí que tenien els permisos per destruir-lo:

 

Tot i això, ha remarcat que gràcies a la mobilització veïnal s'ha evitat l'enderrocament d'una alzina centenària i que s'intentaran canviar els marcs regislatius per "aconseguir un barri per viure-hi, no per especular i fer-hi habitatges de luxe que expulsen el veïnat".

 

Mobilització de les organitzacions

Després dels fets, diverses entitats com Oficina d'Habitatge Popular de Gràcia, la Federació d'Associacions de Veïns i Veïnes de Barcelona (FAVB) o La Veu del Carrer han denunciat a través de les xarxes socials la situació i han animat a la mobilització veïnal:

 

 

A les 7 de la tarda es preveu una assemblea veïnal per analitzar la situació. Mentrestant, els veïns ocuparan la finca fins que rebin notícies de l'Ajuntament de Barcelona, un cop s'hagi reunit amb els propietaris de la finca.

Anar al contingut