La Sagrada Família des del carrer Mallorca
La Sagrada Família des del carrer Mallorca
Barcelona

Els veïns denuncien les obres de la Sagrada Família

L'Associació de Veïns denuncia que la junta del temple no gestiona bé l'IVA i proposa una taxa turística

RedaccióActualitzat

L'Associació de Veïns de la Sagrada Família de Barcelona denuncia davant l'Ajuntament que el temple envaeix l'espai públic. En concret, asseguren que les columnes de la façana de la Glòria envaeixen fins a mig metre el carrer Mallorca i que es vulnera així la legalitat urbanística. Joan Ichaso és el responsable d'urbanisme de l'Associació.

"Nosaltres el que li exigim a l'Ajuntament és que inspeccioni això, que ho certifiqui, que digui "això surt tant", i que si, efectivament, vulnera la legalitat urbanística, doncs el que s'ha de fer és reposar-la a la situació inicial. És a dir, hauríem de tirar les columnes."

A més, demanen a Hisenda que inspeccionin el temple ja que creuen que no estan fent bé el pagament de l'IVA.

"Nosaltres entenem que la junta del temple ha de pagar l'IVA. Tenim la impressió - ho estem acabant de confirmar - que no ho fa correctament perquè, a les entrades, no cobra l'IVA i, això, és molt greu."

Des de l'associació adverteixen que l'actual saturació de turistes que rep el temple, prop de 4 milions aquest any, és completament insostenible. Per això proposen que l'Ajuntament cobri una taxa d'un euro als visitants per cobrir les despeses que comporten.

Anar al contingut