Barcelona

Els veïns del Raval s'organitzen contra la reocupació de narcopisos al barri

Munten brigades de vigilància davant del que consideren poca eficàcia policial i judicial

RedaccióActualitzat

La desesperació dels veïns al Raval pels narcopisos els ha portat a organitzar-se i a crear grups d'alerta per evitar que els traficants ocupin aquests habitatges.

Al número 22 del carrer d'en Roig es va precintar divendres un pis, es van detenir tres persones i es van confiscar nombroses dosis d'heroïna i de cocaïna preparades per vendre. Però 48 hores després ja tornaven a ser-hi.

Tot i que la policia també està vigilant per la zona i han reforçat la seva presència, els veïns s'han organitzat i asseguren que vigilaran nit i dia.

Tenen les portes dels edificis on viuen tancades a pany i forrellat. Fins i tot, amb ferros soldats a les estructures de les baranes que porten als terrats.

Els traficants detinguts divendres van tornar a entrar en un dels pisos per un celobert de l'edifici del costat. Quan els veïns ho van saber, van avisar la policia, però asseguren que tant els Mossos com la Guàrdia Urbana els van dir que no s'hi podia fer res.

Notícia relacionada: Els Mossos constaten un augment del nombre de narcopisos al Raval

Com explica Lluís Mas, va ser aleshores quan els veïns, organitzats, van fer fora un dels presumptes traficants i vuit toxicòmans de dins el pis.

"Els veïns estem molt alerta. Tenim un grup de Whatsapp nombrós i cada veí que veu una incidència ho notifica ràpidament pel grup i tots ens mobilitzem. I així continuarem, perquè no estem disposats a passar una altra vegada pel mateix."

Carlos, el portaveu dels veïns del carrer d'en Roig, explica que l'ambient està molt crispat.

"La desesperació és molt gran aquí al carrer i els veïns només fem pressió sense violència. Tenim un circuit de veïns disposats a col·laborar amb la vigilància de tots els nostres carrers que estem involucrats en aquesta lluita."

Els veïns denuncien la impotència davant la poca efectivitat de les mesures contra aquests pisos on es trafica amb droga.

Notícia relacionada: "És com un supermercat de droga al costat de casa"

ARXIVAT A:
Policial
VÍDEOS RELACIONATS
Anar al contingut